Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
04.03.2023 08:05

Snem Združenia miest a obcí Liptova


Snímka zo snemu


Aj za účasti predsedu ZMOS Branislava Trégera sa uskutočnil snem Združenia miest a obcí Liptova, ktorý zvolal a viedol jeho predseda, primátor mesta Liptovský Mikuláš Ján Blcháč.


V priestoroch Mestského úradu v Liptovskom Mikuláši zástupcovia Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR predstavili možnosti na rýchlejšie a efektívnejšie čerpanie eurofondov. Pred zástupcami samospráv z okresu Liptovský Mikuláš vystúpili s viacerými aktuálnymi témami predstavitelia Envirofondu.

Ďalšia časť snemu, ktorý sa uskutočnil v piatok 3. marca 2023, patrila viacerým personálnym otázkam, keďže niektorí starostovia, ktorí pôsobili v rámci Združenia miest a obcí Liptova, už v ostatných komunálnych voľbách nekandidovali.

Predseda ZMOS a primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger svojich kolegov informoval aj o viacerých aktivitách ZMOS v ostatnom období. Reč bola napríklad o tlačovej konferencii s Najvyšším kontrolným úradom SR, rokovaní s povereným predsedom vlády SR a štátnym tajomníkom rezortu financií Marcelom Klimekom či o stretnutí predstaviteľov samospráv so zástupcami Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.05.2018
ZMOS podporuje modernizáciu a zodpovedné rozhodnutia
Takmer 800 starostov a primátorov sa zíde na rokovaní v poradí 29. snemu Združenia miest a obcí Slovenska. Dvojdňové rokovanie najvyššieho orgánu ZMOS sa uskutoční aj za účasti ústavných činiteľov, poslancov parlamentu, členov vlády a ďalších hostí.
viac
18.01.2021
Rokovalo predsedníctvo Združenia miest a obcí Liptova
Prostredníctvom videokonferencie sa v piatok 15. januára 2021 uskutočnilo zasadnutia predsedníctva Združenia miest a obcí Liptova, ktoré zvolal jeho predseda a primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč.
viac
09.04.2022
Predseda ZMOS na sneme turčianskeho regionálneho združenia
Šiesty snem Združenia miest a obcí – región Turiec (ZMOT) v aktuálnom volebnom období sa uskutočnil aj s účasťou predsedu Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Branislava Trégera. V priestoroch Mestského úradu v Martine v piatok 8. apríla 2022 dominovali viaceré aktuálne témy samosprávy.
viac
15.10.2022
Rokovalo Združenia miest a obcí Liptova
Viac ako štyridsať zástupcov samospráv z okresu Liptovský Mikuláš sa včera – 14. októbra 2022 – zúčastnilo posledného zasadnutia Združenia miest a obcí Liptova (ZMOL) v aktuálnom volebnom období.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %