Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
21.08.2023 02:25

Sprievodné podujatia začínajú Dni mesta, program vyvrcholí cez víkend


Ilustračná snímka: (tasr).


Dni mesta Trebišov sa začínajú v pondelok sprievodnými podujatiami v jednotlivých častiach mesta. Mestské slávnosti budú prebiehať celý týždeň a vyvrcholia v sobotu a nedeľu (26. a 27. 8.).


"V tieto dni bude pre občanov Trebišova, deti, ako i hostí z okolia pripravený bohatý program v areáli mestského parku," uviedla hovorkyňa mesta Martina Mištaničová.

Počas letných slávností sa predstavia hudobné kolektívy viacerých žánrov pre rôzne generácie. "Návštevníci sa môžu tešiť na mnohé hudobné vystúpenia slovenských spevákov a kapiel, folklór, súťaže pre najmenších, tvorivé dielne, rôzne výstavy, exteriérovú šou drsňošov, historický šerm, dobovú kuchyňu, zábavné atrakcie, vodné bicyklovanie, beh mestom, ale aj na kulinárske umenie súťažiacich vo varení guláša a mnoho ďalšieho," priblížila hovorkyňa.

K sprievodným podujatiam patria pondelková "Show drsňošov" pre deti, v ďalších dňoch Primátorská kvapka krvi, Deň polície, Trebišov Street Party či športovo-spoločenské podujatie Cestou grófa Andrássyho s koncertom skupiny The Backwards.

Sobotňajší hlavný pódiový program v amfiteátri sa začne o 14.00 h, nasledovať bude predstavenie pre deti a vystúpenia kapiel a spevákov Pank pop, DORA, Vidiek, Zuzana Smatanová a Gladiator. Súčasťou ponuky bude aj Detský svet, futbalová exhibícia, Army zóna, Lesná škôlka či Výstava ovocia, zeleniny a kvetov.

V nedeľu dopoludnia sa začne hokejbalový turnaj a v amfiteátri bude od 10.30 h odslúžená svätá omša. Popoludňajší hudobný program bude naplnený folklórom, tradičnou ľudovou hudbou aj spevmi. Vystúpia súbory a skupiny Furmaňe, Ľeľija, Gorals band, Basawell, Železiar a Kandráčovci.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.08.2018
Dni mesta Trebišov 2018
Mesto Trebišov pripravuje, ako každý rok, veľkolepé kultúrno-spoločenské podujatie Dni mesta Trebišov. Mestské slávnosti začnú pondelok 20. augusta 2018 sprievodnými podujatiami.
viac
17.09.2018
V Trebišove ukončili leto oslavami DNÍ MESTA
Najväčšie mestské slávnosti sa konajú každoročne koncom leta. Aj v roku 2018 vyvrcholilo Kultúrne leto DŇAMI MESTA Trebišov.
viac
11.04.2023
Predposledný aprílový víkend bude patriť mestským dňom
Predposledný aprílový víkend (22. - 23. 4.) bude v hlavnom meste patriť tradičným Bratislavským mestským dňom. Pri príležitosti Dňa svätého Juraja (24. 4.) mesto opäť symbolicky otvorí svoje brány obyvateľom i návštevníkom.
viac
02.06.2023
Dni mesta prinesú koncerty, jarmok, oceňovanie najlepších aj ohňostroj
V horehronskej metropole štartujú v piatok (2. 6.) Dni mesta Brezna. Návštevníkov čakajú rôzne kultúrne vystúpenia, koncerty, jarmok, prezentácia tradičných remesiel, atrakcie pre deti, ale aj oceňovanie najlepších a v mestskom hoteli Ďumbier i národná výstava bonsajov a suiseki.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %