Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
09.11.2023 07:45

Staromestská knižnica robí zbierku oblečenia pre ľudí bez domova


Ilustračná snímka, zdroj: Bratislavaden


Staromestská knižnica v Bratislave organizuje zbierku oblečenia pre neziskovú organizáciu DePaul Slovensko, ktorá sa venuje pomoci ľuďom bez domova.


Tretí ročník zbierky sa koná od stredy (8. 11.) do 18. novembra. TASR o tom informovala Lenka Čechvalová z referátu marketingu knižnice.

Priblížila, že ľudia môžu nosiť pánske zimné oblečenie - nohavice, bundy, kabáty, ponožky, čiapky, šály, rukavice. "Oblečenie musí byť čisté a zachované. Prosíme, nenoste oblečenie a doplnky, ktoré nie sú na zozname," doplnila Čechvalová.         

Podotkla, že veci môžu nosiť do Staromestskej knižnice na Blumentálskej 10/a. Ľudia, ktorí sa zapoja do zbierky, získajú podľa jej slov okrem dobrého pocitu aj možnosť sa stať za dve eurá čitateľom knižnice.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.01.2017
Bratislavský magistrát organizuje zbierku pre ľudí bez domova
Bratislava zažíva pravú zimu a mrazivé počasie trápi najmä ľudí bez domova. Hlavné mesto preto s cieľom pomôcť týmto ľuďom organizuje zbierku potravín, oblečenia a iného potrebného materiálu, ktorá pomôže ľudom v núdzi odkázaným na našu materiálnu pomoc.
viac
25.01.2017
Ružinov organizuje materiálovú zbierku pre ľudí bez domova
Mestská časť Bratislava – Ružinov v týchto dňoch organizuje materiálovú zbierku na pomoc ľuďom bez domova.
viac
03.11.2017
Bratislava organizuje verejnú zbierku teplých vecí pre ľudí bez domova
S prichádzajúcimi zimnými mesiacmi sa hlavné mesto rozhodlo zorganizovať verejnú zbierku teplého šatstva a oblečenia na pomoc ľuďom bez domova, ktorá trvá do pondelka 20. 11. 2017.
viac
28.12.2017
Veci z Vešiaka pomoci putovali do Centra pomoci človeku
Do Centra pomoci človeku v Seredi, ktoré poskytuje služby ľuďom bez domova, dorazilo ešte pred Vianocami desať balíkov teplých vecí zo zbierky Vešiak pomoci. Šlo o iniciatívu zamestnancov spoločnosti Amazon, ktorá v tomto meste nedávno spustila svoju prevádzku centra reverznej logistiky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %