Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
19.12.2022 02:25

Študenti zo Spiša rozvíjajú svoj podnikateľský nápad v reálnom prostredí


Ilustračná snímka: (tasr).


Študenti stredných a vysokých škôl zo Spiša rozvíjajú svoj podnikateľský nápad v reálnom prostredí. Deje sa tak v rámci programu iNOVEum, iniciatívy, ktorá sa datuje od roku 2017 v spolupráci medzi neziskovým združením Rozbehni sa a najväčším zamestnávateľom na Spiši.


Komunikačná expertka združenia Rozbehni sa Kristína Brežná Lorková uviedla, že tento ročník programu bol časovo mimoriadne náročný.

"Namiesto štyroch mesiacov sme všetko stihli v podstate za dva, študenti sa viac stretávali osobne, aj formou ´heketónov´. Na nich rozbiehali svoj biznis model, premýšľali o realizácii zákazníckeho prieskumu, o širšom zmysle svojich projektov a o ich internetovej i osobnej prezentácii pre čo najširšiu verejnosť," objasnila Brežná Lorková.

V tomto roku na podporu študentských nápadov vyčlenila spoločnosť stovky eur zo svojho nadačného fondu, kam odvádza dve percentá z korporátnej dane z príjmu za predošlý rok. "Myšlienku iNOVEa sme po pandemickej prestávke chceli oživiť. Veľmi nám záleží na tom, aby v regióne Spiša dostali podnikaví mladí ľudia možnosti rozvíjať svoj talent a schopnosti a aby v domovskom regióne napokon aj zostali žiť a pracovať," upozornil riaditeľ závodu na výrobu kompresorov Tomáš Kandra.

Z 32 ideí sa po úvodnom výbere počet znížil na 19 a najlepších sedem tímov z Popradu a Spišskej Novej Vsi sa predstavilo pred odbornou komisiou na pôde závodu. Študenti prezentovali napríklad "oversize" oblečenie, kapsulový šatník na mieru s odevmi zo second handov, úvod do kryptomien pre začiatočníkov či softvér na výučbu strojopisu s automatizovanou kontrolou a opravou. Medzi najlepšími boli aj neroztrhnuteľné šnúrky do hokejových korčúľ, školská požičovňa pomôcok, ale aj školský bufet s predajom občerstvenia.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.01.2018
TSK bude aj tento rok pokračovať v optimalizácii stredného školstva
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) chce aj v tomto roku pokračovať v optimalizácii siete stredných škôl vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti a v rekonštrukcii škôl a školských zariadení.
viac
09.04.2020
O štipendium Martina Filka je možné požiadať do konca apríla
Vďaka štipendiu môžu slovenskí študenti z najlepších svetových univerzít získať pokrytie študijných nákladov počas maximálne dvoch akademických rokov, za čo sa zaviažu pracovať tri roky po ukončení štúdia v štátnej správe.
viac
21.05.2020
Projekt TUKE a oceliarní chce zvýšiť záujem o techniku a podchytiť talenty
Popularizovať vedu medzi mladými ľuďmi a zvýšiť záujem o štúdium technického zamerania je zámerom vzdelávacieho projektu Technické talenty 2020+.
viac
01.12.2020
B. Gröhling poslal členom ÚKŠ plán na návrat žiakov do škôl
Minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling v pondelok ráno poslal členom ústredného krízového štábu (ÚKŠ) realizovateľný plán, podľa ktorého by sa mohli žiaci čo najbezpečnejšie a v čo najkratšej dobe vrátiť do škôl.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %