Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
18.03.2024 05:10

StVS plánuje v Kokave dobudovať kanalizáciu pre viac ako 570 domácností


Ilustračná snímka: Kokava nad Rimavicou


Stredoslovenská vodárenská spoločnosť (StVS) plánuje v Kokave nad Rimavicou v Poltárskom okrese dobudovať kanalizáciu. Aktuálne sa preto uchádza o finančné zdroje z výzvy ministerstva životného prostredia. Pre TASR to uviedol projektový manažér StVS Juraj Čičmanec.


Dodal, že aglomerácia Kokava nad Rimavicou má vydané právoplatné stavebné povolenie. V rámci projektu dobudujú 10,84 kilometra kanalizačného potrubia s možnosťou pripojenia ďalších viac ako 570 domácností. Bude to takisto kompletná rekonštrukcia a modernizácia existujúcej čistiarne odpadových vôd.         

Predpokladaná hodnota tejto stavby je podľa Čičmanca približne desať miliónov eur. Čo sa týka žiadosti o nenávratný finančný príspevok, momentálne je StVS vo fáze odborného hodnotenia projektu. "Pre veľký rozsah a finančnú náročnosť stavby bude uskutočnenie projektu vo veľkej miere závisieť od toho, či nám našu žiadosť o nenávratný finančný príspevok schvália," objasnil. V prípade úspešného získania zdrojov z fondov Európskej únie sa začne proces verejného obstarávania. Bude to na externého zhotoviteľa stavby a stavebný dozor. "Po vysúťažení externých dodávateľov prác a služieb bude nasledovať kontrola verejného obstarávania Úradom pre verejné obstarávanie," spresnil Čičmanec.         

Starosta obce Ján Chromek TASR povedal, že v súčasnosti má kanalizáciu asi 50 percent Kokavy nad Rimavicou a ďalšie časti treba dopracovať. "Keďže žiadateľom nenávratného finančného príspevku bola vodárenská spoločnosť, samospráva sa tohto projektu dotýka iba okrajovo," poznamenal.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.05.2019
P. Pellegrini: Vláda prijme národný plán na dobudovanie vodovodov a kanalizácií
Vláda v blízkom období predloží a schváli národný plán dobudovania vodovodov a kanalizácií na území Slovenskej republiky. Po stredajšom výjazdovom rokovaní vlády v Trebišove to oznámil premiér Peter Pellegrini.
viac
17.02.2021
Nitra pripravuje výstavbu kanalizácie na troch uliciach
Mesto Nitra sa uchádza o dotáciu 400 000 eur na výstavbu kanalizácie. Z nenávratného finančného príspevku z Environmentálneho fondu má byť postavená kanalizácia na troch uliciach.
viac
20.02.2024
Obec chce dobudovať kanalizáciu, na projekt bude potrebovať milióny eur
Obec Ožďany v okrese Rimavská Sobota pripravuje projekt dobudovania kanalizácie a intenzifikácie čistiarne odpadových vôd. Samospráva by chcela po rokoch dobudovať kanalizáciu v centrálnej časti obce, náklady odhaduje na päť miliónov eur. Skonštatoval to starosta obce Ján Matej.
viac
15.03.2024
V Kokave nad Rimavicou plánujú začať s výstavbou obecnej telocvične
V Kokave nad Rimavicou v okrese Poltár plánujú v tomto roku začať s očakávanou výstavbou obecnej telocvične a fitnescentra. Objekt, ktorý v obci s vyše 2700 obyvateľmi dlhodobo chýbal, vyrastie v areáli futbalového ihriska. TASR to povedal starosta Ján Chromek.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %