Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
13.11.2023 04:05

Tatranský ľadový dóm otvoria v piatok


Ilustračná snímka TASR


Tatranský ľadový dóm vo Vysokých Tatrách otvoria pre verejnosť v piatok 17. novembra. Informujú o tom organizátori na svojej webovej stránke.


"Ľadová stavba postavená z 225 ton ľadu bude mať aj tento rok podobu inšpirovanú svetovou architektúrou. V poradí 11. ročník Tatranského ľadového dómu bude unikátny nielen témou, ale aj svetoznámou osobnosťou, ktorej pamiatke bude ľadová svätyňa venovaná," informoval TASR Marián Galajda zo spoločnosti Tatry mountains resorts.         

V rámci minulého jubilejného 10. ročníka atrakcie sochári vytesali z ľadu chrám v štýle Božieho hrobu v Jeruzaleme, svoju prevádzku ukončil 17. apríla. Ako vtedy uviedla riaditeľka tamojšej oblastnej organizácie cestovného ruchu Lucia Blašková, už v januári objednávali ľad na nový ročník.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.11.2018
Tatranský ľadový dóm stavali sochári nepretržite 30 dní 12 hodín denne
Od piatka je na Hrebienku vo Vysokých Tatrách opäť otvorený Tatranský ľadový dóm, jedna z najväčších zimných turistických atrakcií v regióne. Sochári z niekoľkých krajín ho stavali nepretržite 30 dní, 12 hodín denne.
viac
16.11.2019
Vysoké Tatry: Koncepciu Tatranského ľadového dómu začali tvoriť už v máji
Na Hrebienku vo Vysokých Tatrách v súčasnosti vyrastá najväčšia zimná turistická atrakcia v regióne. Hlavný sochár Adam Bakoš pre TASR potvrdil, že koncepcia Tatranského ľadového dómu sa začala tvoriť ešte v máji.
viac
22.11.2019
Zimnú sezónu otvorili spolu s Tatranským ľadovým dómom
Tatranský ľadový dóm, ktorý už tradične patrí k symbolom zimy v regióne, vo štvrtok po siedmy raz otvorili na Hrebienku v Starom Smokovci aj za účasti ministra dopravy a výstavby Árpáda Érseka.
viac
20.11.2020
Tatranský ľadový dóm je tento rok inšpirovaný chrámom v Petrohrade
Tatranský ľadový dóm na Hrebienku vo Vysokých Tatrách je tento rok inšpirovaný Chrámom Kristovho vzkriesenia v Petrohrade. Návštevníci ho budú môcť obdivovať od piatka 20. novembra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %