Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
27.02.2024 04:05

Termálne kúpalisko Štrand plánuje strojnásobiť ubytovacie kapacity


Termálne kúpalisko Štrand. Snímka zdroj: FB


Prevádzkovateľ termálneho kúpaliska Štrand Emila Tatárika v Nových Zámkoch, mestská príspevková organizácia Novovital, plánuje rozšíriť ubytovacie kapacity na kúpalisku. Počas nasledujúcich dvoch rokov plánuje zaobstarať desať mobilných domčekov.


Mali by mať celoročné využitie, ich celková ubytovacia kapacita dosiahne 70 návštevníkov, informoval riaditeľ Novovitalu Ľudovít Lebó.         

Aktuálne majú návštevníci Štrandu k dispozícii osem apartmánov s celkovou kapacitou 32 lôžok. Podľa vyjadrenia Lebóa je súčasná ubytovacia kapacita nepostačujúca. "Ak dosiahneme celoročnú kapacitu 100 lôžok, môžeme komunikovať aj s cestovnými kanceláriami a kontrahovať hostí na celý rok. Je to cesta, ako rozvíjať turizmus v našom meste," skonštatoval. Náklady na lízing domčekov plánuje Novovital rozdeliť na päť rokov a splácať vlastnými príjmami z ubytovacích poplatkov.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.06.2018
Termálne kúpalisko v Nových Zámkoch prešlo modernizáciou
Trojročná etapa modernizácie Termálneho kúpaliska E. Tatarika v Nových Zámkoch je ukončená. V tohtoročnej poslednej etape pribudol nový sedací termálny bazén s plochou 230 štvorcových metrov.
viac
28.03.2019
Mesto chce rozšíriť sociálne služby, občania pripravujú petíciu
Mesto Nové Zámky plánuje zriadiť nové sociálne služby na území mesta. Mestské zastupiteľstvo na svojom poslednom zasadnutí schválilo zámer podať žiadosť o nenávratný finančný príspevok zo štrukturálnych fondov.
viac
14.11.2019
Na zvolenskom ekocintoríne už pripravili 36 obradov
Na prvom slovenskom prírodnom cintoríne vo Zvolene - otvorenom koncom roka 2017 - pripravili počas prvých dvoch sezón 36-krát rozlúčku so zosnulými. Keďže tretinu jeho kapacity už vyčerpali, chystajú rozšírenie.
viac
20.05.2020
Na zimnom štadióne má pribudnúť viac ako 2000 sedadiel
Viac než 2000 sedadiel plánuje osadiť v priestoroch zimného štadióna samospráva Rimavskej Soboty v rámci aktuálnej rekonštrukcie. Na sociálnej sieti o tom informoval primátor Jozef Šimko.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %