Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
10.05.2019 12:05

Účastníkov zážitkového putovania odvezú autobusy zadarmo


Ilustračná snímka (tasr)


Priaznivci histórie i turistiky si v sobotu 18. mája budú môcť vyskúšať život pútnikov v stredoveku. Zážitkové Putovanie do Nitravy, ktoré je súčasťou Cyrilometodskej cesty, je určené pre deti i dospelých, zúčastniť sa na ňom môžu aj cyklisti.


Pútnici vyrazia z dražovského Kostola svätého Michala cez Zoborský kláštor až po archeopark na Martinskom vrchu v areáli bývalých kasární. Na začiatku cesty dostanú pútnický pas a ak absolvujú celú trasu, na záver im udelia certifikát pútnika. „Na trase pochodu budú rozložené dobové trhy, pútnici budú môcť za symbolickú cenu ochutnať dobové jedlá a v svojráznych jurtách si budú môcť vypiť čaj. Oddýchnu si v historických táboroch, ktoré verne zobrazia, ako to kedysi na ceste do Nitravy fungovalo. Pútnici tak zažijú skutočnú atmosféru stredoveku,“ uviedol hovorca Nitry Tomáš Holúbek.       Ako doplnil, mesto a Nitrianska organizácia cestovného ruchu zabezpečili záujemcom o podujatie autobusy zadarmo. Z Nitry do Dražoviec pútnikov odvezú v sobotu 18. mája o 12. a 13. hodine. „Vychádzať budú zo zastávky pri Divadle Andreja Bagara v smere na Ulicu Fraňa Mojtu. Na prvý bod putovania sa záujemcovia budú môcť dostať aj pravidelnou linkou mestskej hromadnej dopravy číslo 4,“ dodal Holúbek.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.09.2018
Pri putovaní históriou si v meste zaspomínajú na D. S. Jurkoviča
Mesto Skalica spolu so Záhorským múzeom v Skalici usporiadajú ďalší diel cyklu Putovanie skalickou históriou, ktorý je tentoraz venovaný spomienke na architekta Dušana Samuela Jurkoviča pri príležitosti jeho 150. výročia narodenia. TASR informovala riaditeľka Záhorského múzea Skalica Viera Drahošová
viac
28.12.2019
Prešovský kraj zavádza taktovú dopravu na dvoch pilotných linkách
Od prvého januára budú spoje verejnej dopravy na linkách Stará Ľubovňa – Jakubany a Humenné – Snina premávať v pravidelných intervaloch, teda v takte. Ide o ďalší krok smerom k integrovanému dopravnému systému.
viac
12.03.2020
Výstavba cestnej infraštruktúry pre priemyselný park skomplikuje dopravu
Krajský dopravný inšpektorát v Nitre upozorňuje motoristickú verejnosť na uzáveru cesty I/64.
viac
31.03.2020
Magistrát chce natrvalo dostať nákladné autá z centra mesta
Nitrianska radnica chce natrvalo dostať nákladnú dopravu z centra mesta. Magistrát ju odklonil ešte vlani v lete v súvislosti s rekonštrukciou Univerzitného mosta, ktorý bol až do soboty 28. marca prejazdný iba v polovičnom profile.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %