Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
09.11.2018 02:30

V centre mesta odštartovali Staromestské martinské hody


Ilustračný výrez plagátu


V centre Bratislavy na Rudnayovom námestí štartujú dnes Staromestské martinské hody. Potrvajú do nedele (11. 11.) a chýbať na nich nebude kultúrny program, požehnanie mladého vína, pečený býk, tvorivé dielne či lampiónový sprievod. Hlavné mesto o tom informuje na svojom webe.


      

     Hody sa začnú v piatok od 15. h ľudovou hudbou. O 17. h bude v Dóme sv. Martina svätá omša a požehnanie mladého vína bratislavským arcibiskupom-metropolitom Stanislavom Zvolenským. Návštevníci sa môžu neskôr oboznámiť s korunovačnou históriou Dómu sv. Martina.       

Na sobotu (10. 11.) sú pre deti pripravené tvorivé dielne i divadelné predstavenia.

Na 17. h je naplánovaný lampiónový sprievod, ktorý má prechádzať cez Rudnayovo námestie, Panskú, Hviezdoslavovo námestie, Sedlársku či Ventúrsku ulicu.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.09.2016
Hodové slávnosti v bratislavskom regióne sú naďalej v plnom prúde
Druhá polovica mesiaca september so sebou prinesie čas hodov a vinobraní na každom kroku. Dobroty budú môcť návštevníci ochutnať tento víkend na Modranskom vinobraní a Dúbravských či Ružinovských hodoch, na ktorých nebude chýbať tradičný Farm Fest.
viac
28.03.2019
V Starej tržnici budú Vegánske hody
V Starej tržnici v Bratislave sa uskutočnia nedeľu 31. marca Vegánske hody. Ponúknu 40 stánkov reštaurácií, výrobcov potravín či obchodov s rastlinnou kozmetikou a drogériovým tovarom netestovaným na zvieratách. Tiež celodenný sprievodný program. Organizátori očakávajú viac než 12.000 návštevníkov.
viac
28.08.2021
Rozálske hody v Lamači sa začínajú už 1. septembra
Tohtoročné Rozálske hody v Lamači sa začnú už v stredu 1. septembra, memoriálom Ruda Petráša - futbalovými zápasmi prípraviek. Športové, kultúrno-spoločenské a liturgické podujatia sa do nedele (5. 9.) uskutočnia na rôznych miestach mestskej časti.
viac
23.09.2021
Hodový víkend na Dúbravských hodoch 2021
Divadielko pre deti, koncert pre mladých, vážnejšia hudba pre starších, no aj dobroty, remeselné výrobky či šport pre všetkých. Mestská časť Bratislava-Dúbravka pripravuje hodový víkend.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %