Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
28.06.2021 08:00

V Centre zdravotnej starostlivosti je pacientom k dispozícii detský kútik


Snímky zdroj: (MsÚ).


V Centre zdravotnej starostlivosti (bývalá poliklinika) v Liptovskom Hrádku je pacientom k dispozícii detský kútik.


V piatok 25. júna 2021 ho symbolickým prestrihnutím pásky do užívania odovzdala predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Erika Jurinová spolu s poslancom Zastupiteľstva ŽSK za volebný obvod Liptovský Mikuláš a primátorom Liptovského Hrádku Branislavom Trégerom. 

Vybudovanie detského kútika bola spoločná myšlienka ŽSK a všeobecného lekára Jozefa Čajku, ktorý má v budove svoju ambulanciu. Inicioval aj zbierku, v ktorej sa vyzbieralo približne 900 eur. Z týchto prostriedkov sa financovala napríklad plávajúca podlaha. „Doteraz takéto miesto pre rodičov s deťmi chýbalo a som rád, že sa myšlienku podarilo dotiahnuť do úspešného konca. Ďakujem každému, kto bol akýmkoľvek spôsobom nápomocný pri realizácii.“

Podľa slov Branislava Trégera ide o ďalšie skvalitnenie služieb pre návštevníkov Centra zdravotnej starostlivosti. „Som rád, že sa podarilo vytvoriť veľmi pekné zázemie aj pre tých najmenších. Ruku k dielu priloží v krátkom čase aj naše mesto a rozšírime vybavenie detského kútika hračkami a knihami,“ uviedol Branislav Tréger.

Silvia Pekarčíková, riaditeľka Odboru zdravotníctva Úradu ŽSK poznamenala, že kraj chce byť priateľský k rodinám. Detský kútik je situovaný pri ambulanciách, ktoré navštevujú aj detskí pacienti.

„Vytvárame bezpečné prostredie pre deti. Mamičky ich budú mať kde prebaliť, nakŕmiť, urobiť základnú hygienu a stráviť krátky čas pred vyšetrením, aby sme z detí odbúrali strach a obavy. Pri vymaľovaní priestorov nám pomohli dobrovoľníci zo Spojenej umeleckej školy v Nižnej, ktorým sme poskytli farbu. Veľkú časť prác sme urobili v rámci našej údržby, čiže za nízke náklady sme vytvorili pekné a účelné prostredie.“

 

i_6405847.jpg

Autor: (Michal PAŠKA, MsÚ Liptovský Hrádok)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.01.2017
Radnica plánuje v tomto roku investovať takmer 3,8 milióna eur
Liptovskohrádocká samospráva plánuje v tomto roku investovať do zveľadenia mesta takmer 3,8 milióna eur. Najviac finančných prostriedkov je nasmerovaných do revitalizácie mestských športovísk pre deti a mládež.
viac
08.03.2017
Na pôde Ekonomickej fakulty UMB otvoria detský kútik
Pri príležitosti 40. výročia vzniku Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici (EF UMB)  si vás dovoľujeme pozvať na oficiálne otvorenie detského kútika pre deti zamestnancov a študentov fakulty.
viac
27.09.2019
V Liptovskom Hrádku otvorili športové komunitné centrum
Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) otvoril 12. septembra v areáli Základnej školy Hradná v Liptovskom Hrádku prvé Športové komunitné centrum na Slovensku.
viac
13.02.2021
B. Tréger: Hlavná cesta cez L. Hrádok nám nerobí dobré meno, žiadame jej opravu
Hlavný cestný ťah cez Liptovský Hrádok na Ulici SNP je dlhodobo v nevyhovujúcom stave. Podľa primátora mesta Branislava Trégera traumatizuje nielen obyvateľov, ale aj všetkých, ktorí cez Liptovský Hrádok prechádzajú. Zdôraznil, že hoci cesta nie je majetkom mesta, nerobí im dobré meno, práve naopak.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %