Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
29.11.2018 06:50

V Dunajskej Strede sa konalo ustanovujúce zasadnutie mestského zastupiteľstva


Ilustračná snímka MsÚ


Ustanovujúca schôdza mestského zastupiteľstva, na ktorej poslanci rozhodli o obsadení mestskej rady a komisií, sa vo štvrtok konala v Dunajskej Strede.


Ako uvádza mesto na svojej webovej stránke, Dunajská Streda bude mať znova dvoch viceprimátorov, prvým ostáva A. László Szabó a druhým bude Attila Karaffa. Prvý viceprimátor bude zodpovedný za kultúru, financie, rozvoj mesta a vzdelanie, druhý za sociálne záležitosti, mládežnícku politiku, šport a ochranu životného prostredia.       

Dvaja viceprimátori budú členmi mestskej rady, okrem nich ešte štyria poslanci, o ktorých sa rozhodlo v tajnom hlasovaní (László Garay, Ákos Horony, Roland Hakszer a Sándor Dakó). Okrem toho bolo podľa informácií mesta zriadených osem odborných komisií (mandátová, finančná, pre rozvoj mesta, ochrana životného prostredia, pre vzdelanie a kultúru, mládež a šport, pre sociálne veci a zdravotníctvo, pre národnostné menšiny).       

Ďalšie zasadnutie mestského zastupiteľstva bude 11. decembra. Poslanci budú na ňom rokovať o budúcoročnom rozpočte.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.11.2018
Metodický návod má pomôcť samosprávam s ustanovujúcim zasadnutím
Základné úlohy ustanovujúceho zasadnutia obecného zastupiteľstva a vzory uznesení ponúka obciam Ministerstvo vnútra (MV) SR. Pre obce a mestá pripravilo metodický návod na zabezpečenie prípravy a priebehu ustanovujúceho zasadnutia obecného zastupiteľstva po komunálnych voľbách.
viac
29.11.2018
V Galante sa konalo ustanovujúce zasadnutie mestského zastupiteľstva
Ustanovujúca schôdza mestského zastupiteľstva, na ktorej poslanci rozhodli o vytvorení komisií, sa v utorok (27. 11.) uskutočnila v Galante.
viac
05.12.2018
V Šamoríne sa konalo ustanovujúce zasadnutie mestského zastupiteľstva
V Šamoríne sa v pondelok (3.12.) uskutočnila ustanovujúca schôdza mestského zastupiteľstva, na ktorej poslanci rozhodli o obsadení odborných komisií.
viac
25.12.2018
Mesto vyzýva verejnosť, aby predložila návrhy na udelenie mestských ocenení
Samospráva mesta Dunajská Streda sa obracia na verejnosť s výzvou na predloženie návrhov na udelenie mestských ocenení 2019. Návrhy možno podať písomne do 31. januára 2019 na adresu mestského úradu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %