Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
07.12.2022 02:25

V Hotelovej akadémii Ľ. Wintera pripravili po 2 rokoch Gastro Vianoce


Na snímke študenti prezentujú svoje výrobky návštevníkom podujatia. Snímka zdroj: (tasr).


V priestoroch Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch, ktorej zriaďovateľom je Trnavský samosprávny kraj (TTSK), pripravili pre širokú verejnosť podujatie Gastro Vianoce.


 Podujatie, na ktorom prezentujú svoje zručnosti študenti školy, sa uskutočnilo po dvojročnej prestávke zavinenej pandemickými opatreniami. "Ide o tradičné podujatie a zároveň sú to pre nás dni otvorených dverí. Na podujatí môže nielen odborná, ale aj laická verejnosť nabrať inšpirácie na Vianoce v oblasti gastronómie," uviedol riaditeľ akadémie Ladislav Blaškovič.

Na príprave podujatia sa podieľalo 600 študentov pod vedením pedagogických zamestnancov akadémie. "Na podujatí nájdu návštevníci inšpirácie na vianočné tabule, medovníky, čokoládové výrobky, rôzne medzinárodné, ale aj tradičné slovenské kuchyne, kokteilové bary a mnoho ďalšieho," doplnil Blaškovič.

Celá príprava podujatia trvala približne dva mesiace. "Samotná intenzívna príprava sa uskutočnila posledné dva týždne. Za prípravou podujatia stojí množstvo kreativity a času, keďže plán musí byť prepracovaný tak, aby bol výsledok dokonalý a aby bol zákazník spokojný. Napríklad tento rok sú medovníky v skle, čo je novinkou, tradičné zákusky servírujeme novým spôsobom. Takisto sme vianočné tabule pripravili inak ako v predchádzajúcich ročníkoch a zavedú návštevníkov podujatia do sveta fantázie," povedala zástupkyňa riaditeľa akadémie Anna Petroffová.

V rámci otvorenia podujatia bolo pokrstené aj centrum odborného vzdelávania a prípravy pre gastronómiu, hotelierstvo a cestovný ruch. "Republiková únia zamestnávateľov udelila toto ocenenie najvyšší rating AA s prídavkom excelentný. Vďaka nemu môžeme na škole vzdelávať a pripravovať hotelierov, cukrárov a ďalšie povolania v tej najvyššej kvalite. Ide o poctu škole, ktorá zodpovedá požiadavkám zamestnávateľov," informoval predseda TTTSK Jozef Viskupič.

"Túto školu vnímam už dlhšie a podmienky, ktoré poskytuje pre výchovu pracovníkov v oblasti gastronómie, hotelierstva a služieb, má na veľmi dobrej úrovni. Sú inšpiráciou pre mnohé ďalšie školy, takže ocenenie, ktoré získala, je prirodzeným vývinom týchto aktivít. Potvrdením je aj toto podujatie. Neviete, kde skôr oči nechať a čo ochutnať," uviedol pre TASR štátny tajomník ministerstva školstva Slavomír Partila.

Podujatie Gastro Vianoce v priestoroch Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera je prístupné verejnosti aj vo štvrtok (7. 12.) od 9.00 do 18.00 h.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.01.2019
Trnavská župa: Organizácie cestovného ruchu budú postupovať spoločne
Novým impulzom pre cestovný ruch v trnavskej župe je vznik Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR). Jej úlohou bude podpora propagácie kraja, regionálnych produktov či služieb a podpora malých a stredných podnikateľov.
viac
27.03.2020
Trnavská župa poskytla materiálnu pomoc karanténnemu stredisku v Piešťanoch
Trnavský samosprávny kraj poskytol materiálnu pomoc pre ľudí nachádzajúcich sa v povinnej karanténe v účelovom zariadení ministerstva vnútra Signál Piešťany. Župa tiež dodala vybraným lekárom z oblasti onkológie, pneumológie, ORL a zubného lekárstva ochranné respirátory a textilné rúška.
viac
11.06.2020
Nová fakulta zdravotníckych vied bude sídliť v Piešťanoch
Trnavská župa poskytla Univerzite sv. Cyrila a Metoda v Trnave (UCM) priestory v bývalej budove Strednej priemyselnej škole elektrotechnickej v Piešťanoch.
viac
16.07.2020
Trnavská župa pomôže piešťanským plavcom
Trnavský župan Jozef Viskupič sa stretol s občianskymi aktivistami, ktorí sa dlhodobo zasadzujú o rozvoj možností plaveckých športov v Piešťanoch.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %