Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
08.02.2024 02:55

V Liptovskej Tepličke vybudovali novú multifunkčnú halu za 1,7 milióna eur


Nová multifunkčná športová hala v Liptovskej Tepličke. Snímka zdroj: Prešovský štandart


Obyvateľom Liptovskej Tepličky v Popradskom okrese bude čoskoro slúžiť nová multifunkčná hala za 1,7 milióna eur. Svojou veľkosťou je podľa starostu Slavomíra Kopáča jedinečná v celom okrese. Slávnostne ju sprístupnia v piatok (9. 2.) dopoludnia pri príležitosti 90. výročia otvorenia hlavnej budovy


Halu postavili pri miestnej základnej škole. V obci s 2400 obyvateľmi doposiaľ telocvičňa chýbala. Multifunkčná hala svojím rozmerom poskytne priestor aj na kultúrne, športové podujatia a tréningy športových klubov. "Snahy o výstavbu telocvične siahajú v Liptovskej Tepličke až do roku 1974. Aj preto je otvorenie multifunkčnej haly v obci dlho očakávaným a vzácnym okamihom. Stavba podobného charakteru nie je v žiadnej obci v okrese. Hala s rozmermi 30 krát 40 metrov bude slúžiť obci a regiónu aj na rôzne udalosti. Súčasťou haly je aj hľadisko s kapacitou 200 miest na sedenie, šatne a recepcia," priblížil Kopáč.         

Dodal, že miestne deti a organizácie sú aktívne, doposiaľ však museli žiaci cvičiť na chodbách školy a športové kluby dochádzať na zimnú prípravu do telocvične v okolí okresného mesta. Starosta verí, že hala im prinesie potrebný priestor na prípravu a skvalitnenie výsledkov.         

Obec získala na výstavbu multifunkčnej haly dotáciu z Fondu na podporu športu vo výške 766 000 eur. Výstavbu podporil aj Prešovský samosprávny kraj dotáciou 22.000 eur. Hlavnú časť nákladov hradila obec z vlastného rozpočtu a úveru.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.06.2019
Pozdĺž severného brehu Liptovskej Mary chcú postaviť cyklochodník
Pozdĺž severného brehu Liptovskej Mary plánujú v horizonte najbližších rokov vybudovať cyklochodník. S iniciatívou prišli predstavitelia liptovskomikulášskej radnice.
viac
29.03.2021
Vo Vranove nad Topľou začali stavať športovú halu
V areáli Základnej školy Juh vo Vranove nad Topľou začala samospráva s výstavbou mestskej športovej haly.
viac
27.04.2021
Pri rieke Nitra má vyrásť nová športová hala
Pod Nitrianskym hradom by v budúcnosti mala vyrásť nová športová hala. Stáť by mala medzi severnou tribúnou futbalového štadióna a riekou Nitra.
viac
27.07.2023
Petržalka začala s výstavbou multifunkčnej športovej haly Pankúchova
Bratislavská Petržalka začala s výstavbou novej multifunkčnej športovej haly Pankúchova za viac ako 2,5 milióna eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %