Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
09.02.2023 02:25

V meste sprevádzkovali verejné klzisko i stopu na bežecké lyžovanie


Ilustračná snímka: (tasr).


Vďaka priaznivým poveternostným podmienkam, práci dobrovoľníkov a technických služieb sa podarilo v týchto dňoch v podtatranskom meste Svit sprevádzkovať klzisko pri "Mladosti".


Informovala o tom radnica na webovom sídle s tým, že okrem toho majú miestni obyvatelia k dispozícii už aj stopu na bežecké lyžovanie.

"Teší nás, že pri posledných úpravách ľadovej plochy boli a aktívne sa do procesu zapojili aj rodiny s deťmi. Zároveň dávame do pozornosti prevádzkový poriadok s rozpisom aktivít a žiadame o ich dodržiavanie," uvádza samospráva. Prevádzkový poriadok ľadovej plochy je zverejnený na stránke mesta aj priamo pri klzisku.

Záujemcovia o bežecké lyžovanie si môžu užiť aj novú bežeckú stopu, ktorá vedie od mosta smerom do Lopušnej doliny až po "Mladosť". Trať vedie po cyklochodníku pod lesom popri rieke Poprad. "V tejto súvislosti prosíme peších turistov, ako aj cyklistov, aby neničili vytvorenú bežeckú stopu," dodáva mesto. Trať na bežkovanie má približne tri kilometre.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.06.2020
Mesto Senica vypísalo výzvu na realizáciu cyklotrasy
Mesto Senica vyhlásilo výzvu na predkladanie ponúk na realizáciu projektu Cyklodopravné trasy Senica - I. etapa, ktorej celková predpokladaná hodnota je vo výške 1 205 744,08 eura. Vyplýva to z informácií zverejnených vo vestníku Úradu pre verejné obstarávania (ÚVO).
viac
20.05.2021
Záujem o otvorené vládnutie a veci verejné medzi občanmi rastie
Mesto Banská Bystrica sa ešte v minulom roku zapojilo do programu Partnerstva pre otvorené vládnutie (Open Government Partnership Local, tzv. OGP Local 2020) spolu s organizáciami – Interaktívnou školou urbanizmu a územného plánovania a organizáciou Dialogue Centre.
viac
16.11.2021
Nitra poskytne dotácie na sociálnu oblasť a podporu verejného zdravia
Poskytovatelia sociálnej a zdravotnej starostlivosti môžu získať z nitrianskeho magistrátu dotáciu na svoje aktivity v roku 2022. Svoju žiadosť musia podať najneskôr do konca novembra.
viac
12.01.2024
Svit: Klzisko v areáli ZŠ Komenského je k dispozícii aj verejnosti
Vzhľadom k tomu, že pre technické problémy sa tento rok nepodarilo mestu otvoriť klzisko pri Mladosti, po vzájomnej dohode a ústretovosti Moniky Dudinskej, riaditeľky ZŠ Komenského, vznikla myšlienka ponúknuť možnosť využitia ľadovej plochy aj pre širšiu verejnosť - obyvateľom mesta Svit.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %