Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
27.09.2021 12:25

V Múzeu kysuckej dediny sa predstaví obec Zborov nad Bystricou


Ilustračná snímka zdroj: mojeKysuce.sk


Obec Zborov nad Bystricou sa predstaví v nedeľu 3. októbra v Múzeu kysuckej dediny vo Vychylovke na podujatí Zborovská nedeľa.


Podľa Miroslavy Jančulovej z Kysuckého múzea v Čadci nebudú chýbať ukážky z domácej kuchyne starej matere - pripravovať sa budú halušky a polesníky (zemiakové placky).       

Návštevníkom sa najskôr predstaví účastníčka súťaže Československo má talent Simona Mária Halvoniková. "Tradičná svätá omša sa začne o 13.00 h pri kaplnke Panny Márie Ružencovej zo Zborova nad Bystricou. Celebrovať ju bude duchovný otec Peter Škor. V galaprograme Zborovská svadba sa predstavia v amfiteátri od 14.15 h folkloristi zo Zborova nad Bystricou - folklórny súbor Zborovanka, Zborovskí heligonkári a detský folklórny súbor Nezábudka. Milovníci ľudových piesní si môžu od 15.10 do 15.30 h vychutnať vystúpenie Zborovských heligonkárov, ktorí predstavia nové CD," doplnila Jančulová.       

Upozornila, že vzhľadom na vývoj pandémie sa môžu meniť pravidlá pre pobyt viacerých osôb v interiéroch a exteriéroch. "Preto prosíme návštevníkov, aby sledovali nariadenia príslušných autorít, ako aj našu webstránku," dodala.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.07.2019
Remeslo má zlaté dno – rezbárstvo - Drevená nedeľa
Kysucké múzeum v Čadci, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, pozývajú návštevníkov do Skanzenu Vychylovka – Nová Bystrica na podujatie „Remeslo má zlaté dno – rezbárstvo - Drevená nedeľa“ a to v nedeľu 4. augusta 2019.
viac
02.09.2019
Sladká nedeľa v Skanzene Vychylovka
Kulinárska turistika sa vo svete stáva čoraz populárnejšou. Kto „zabrúsi“ do Vychylovky, ochutná nielen chutné sladké dobroty, ale aj kus kysuckej minulosti.
viac
30.06.2020
Spestrite si nedeľu tradičnými kysuckými jedlami v Múzeu kysuckej dediny
Ak navštívite najbližšiu nedeľu  Múzeum kysuckej dediny vo Vychylovke, tak budete môcť ochutnať kysucké dobroty a zoznámiť sa s tým, ako žili naši predkovia. Počas dňa sa budú v múzeu pripravovať tradičné kysucké jedlá v rámci obľúbeného podujatia Kuchyňa starých materí.
viac
22.07.2020
Kysucké múzeum v Čadci pozýva na podujatie Ovečka, ovečka trojaký úžitok
Kysucké múzeum v Čadci, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, pripravuje v Múzeu kysuckej dediny vo Vychylovke podujatie Ovečka, ovečka trojaký úžitok, ktoré sa uskutoční v nedeľu 26. júla 2020.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %