Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
21.04.2022 01:30

V Petržalke sa budú v sobotu opäť čistiť dunajské brehy


Ilustračná snímka.


Bratislavské brehy Dunaja sa opäť dočkajú vyčistenia. Počas najbližšej soboty (23. 4.) sa vodáci spolu s návštevníkmi zelenej akcie zamerajú na najznečistenejšiu lokalitu medzi Tyršovým nábrežím a Prístavným mostom.


Vylúčené nie je rozšírenie upratovania aj do ďalších lokalít. Informuje o tom mestská časť Petržalka.

"Tak ako každý rok, aj tentoraz sa z iniciatívy vodákov pustíme do upratovania bratislavských brehov Dunaja. Tie si našu pozornosť naozaj zaslúžia, keďže okolie rieky si niektorí mýlia so skládkou odpadu," konštatuje samospráva.

Ruku k dielu opäť pridá aj samotná mestská časť. Odpadové vrecia a hygienické rukavice zabezpečí miestne oddelenie životného prostredia, územného rozvoja a dopravy. Mestská časť zároveň odporúča priniesť si aj vlastné. Oddelenie správy verejných priestranstiev sa postará o pristavenie veľkokapacitného kontajnera i odvoz odpadu. Po akcii nebude chýbať občerstvenie priamo v lodenici, odvážni záujemcovia si budú môcť vyskúšať platu v kajaku po Dunaji.

Akcia sa začína v sobotu o 9.00 h pri lodenici Dunajčík na Klokočovej ulici.

Mestská časť zároveň nedávno ukončila tradičné jarné upratovanie, keď do 72 lokalít pristavila veľkokapacitné kontajnery. Celkovo vyzbierala, odviezla a zlikvidovala veľkoobjemový odpad s hmotnosťou takmer 120 ton. "Platilo, že pokiaľ sa niektorý kontajner naplnil, kolegovia ho vyviezli a priviezli ďalší. V niektoré dni sa takto otočili aj tri- či štyrikrát," doplnila samospráva. Ďalšie pristavenie veľkokapacitných kontajnerov prebehne počas jesene.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.09.2017
Vo Vysokých Tatrách v Pieninách sa uskutoční podujatie Čisté hory
V poslednú septembrovú sobotu (30. 9.) čaká Vysoké Tatry veľké upratovanie. V rámci 39. ročníka akcie Čisté hory vyčistia dobrovoľníci tatranské doliny a územie Pieninského národného parku (PIENAP) od odpadkov, ktoré v nich ostali po letnej turistickej sezóne.
viac
16.09.2020
V kraji bude opäť Gruntovačka, upratovať môže každý
V Banskobystrickom kraji bude už po piaty raz akcia s názvom Gruntovačka. V dňoch 18. a 19. septembra sa uskutoční tak, ako tento projekt od začiatku nastavili.
viac
27.05.2021
Zapojte sa do veľkého upratovania chránených lesov pri Dunaji
V čase od 28. mája do 6. júna môžu obyvatelia Bratislavy využiť počas prechádzky v chránených areáloch Hrabiny, Soví les a Pečniansky les na viacerých miestach pripravené vrecia a rukavice a pomôcť vyčistiť tieto prírodne lokality od nahromadených odpadkov.
viac
04.04.2023
Dobrovoľníci vyčistia po Veľkej noci brehy Liptovskej Mary
Brehy Liptovskej Mary budú vo štvrtok 13. apríla čistiť dobrovoľníci. Okolie vodnej nádrže uprace približne 150 ľudí - študentov, zamestnancov cestovného ruchu a tamojších obyvateľov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %