Piatok 17.05.2024
Dnes má meniny 
Gizela
°C
12.05.2022 09:30

V Poprade začali s veľkoplošnými opravami ciest zhruba za dva milióny eur


Ilustračná snímka.


Veľkoplošné opravy mestských komunikácií s odhadovanými nákladmi vo výške približne dvoch miliónov eur začali realizovať v uplynulých dňoch v Poprade. Správa mestských komunikácií (SMK) avizuje práce, ktoré dočasne obmedzia premávku v opravovaných úsekoch, ukončiť na jeseň.


"Apelujem na vodičov a chcem ich poprosiť, aby boli zhovievaví a trpezliví, viem, že pri týchto prácach bude problém i samotné parkovanie, ale dúfam, že budú dobré poveternostné podmienky a práce nám pôjdu rýchlejšie," uviedol na stránke mesta riaditeľ SMK Peter Fabian. Ako podotkol, okrem rozsiahlych opráv, pri ktorých SMK vykonáva pomocné práce dodávateľskej spoločnosti, budú mestskí zamestnanci v rovnakom čase realizovať i viacero ďalších aktivít. "Budeme tak ako vždy vykonávať aj čistenie dažďových vpustov, kosenie krajníc, opravy po zimnej údržbe. K tomu pribudnú aj iné stavebné práce súvisiace s údržbou mestských komunikácií a chodníkov. Taktiež potrebujeme vyznačiť celé mesto vodorovným dopravným značením," priblížil.

Práce, ktoré sa realizujú tak, aby bola doprava v meste čo najplynulejšia, sa začali na Novomeského ulici na sídlisku Juh, kde sa opravili obrubníky a vymenil asfalt. Ďalšie sa postupne začínajú i na Traktorovej a Tajovského ulici.

Následne sa budú opravovať cesty na uliciach Ludvíka Svobodu, Partizánskej a Hraničnej, dorábať sa má aj časť cesty Joliota Curie od nového kruhového objazdu pri nemocnici smerom k svetelnej signalizácii k ceste 1/18.

"Taktiež je v pláne opráv i celá Allendeho ulica ponad sídlisko v Matejovciach, ako i oprava Podtatranskej a Spišskej ulice, kde sa už uskutočnila aj oprava chodníkov podobne ako na Ulici Fraňa Kráľa vo Veľkej, ktorá prebieha súbežne s opravou štátnej cesty," doplnil Fabian s tým, že v pripravenom harmonograme opráv sú tiež ulice Richarda Bekessa a Záhradnícka.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.07.2017
Samosprávu čakajú najzásadnejšie investície tohto roka
Mesto Poprad čakajú v nasledujúcich mesiacoch najzásadnejšie investície tohto roka. Od začiatku roka 2017 zrealizovala samospráva už viacero investičných aktivít.
viac
19.09.2017
Župné cesty podstúpili letnú údržbu za viac ako 1,3 mil. eur
V období od prvého apríla do konca júla tohto roku ozdravila počas letnej údržby Správa ciest TSK cesty druhej a tretej triedy. Z ciest sa odstránili okrem výtlkov i nerovnosti obmedzujúce plynulosť cestnej premávky.
viac
11.11.2021
Mesto Poprad je pripravené na zimnú údržbu
Správa mestských komunikácií Poprad (SMK) zahájila zimnú údržbu 2021/2022 1. novembra a ukončí ju podľa počasia a poveternostných podmienok v mesiaci marec.
viac
21.01.2022
Bratislavský kraj pokračuje v rekonštrukcii regionálnych ciest
Nový asfalt, vodorovné značenie ako aj vyššia bezpečnosť a komfort pre vodičov. To všetko prinesú opravy ciest II. a III. triedy, do ktorých sa minulý rok pustil Bratislavský samosprávny kraj.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %