Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
07.09.2020 04:00

V Považskej Bystrici pribudne 15 kontajnerov na malý elektroodpad


Snímka zdroj: (tasr).


Považskobystrická radnica začne v stredu (9. 9.) rozmiestňovať po meste a mestských častiach červeno-biele kontajnery na malý elektroodpad, batérie a akumulátory. Samospráva tak pokračuje v podpore separovania odpadu.


Ako informovala referentka odpadového hospodárstva mestského úradu Daniela Sovíková, 15 nových kontajnerov umiestnia na najfrekventovanejšie miesta, v blízkosti obchodných centier, pri kostole, ale aj v mestských častiach. Podľa naplnenosti kontajnerov nevylúčila ich presúvanie.       

„Všetkých 15 zberných nádob bude monitorovaných. Vďaka sledovaniu naplnenosti senzormi je možné plánovať vyprázdňovanie kontajnerov a zabezpečiť tak ich efektívnejšie využívanie. Sledovať naplnenie červeno-bielych kontajnerov môžu aj Považskobystričania pomocou bezplatnej mobilnej aplikácie,“ priblížila Sovíková.       

Podľa Kataríny Joppekovej zo spoločnosti zabezpečujúcej v meste zber a likvidáciu odpadu, červeno-biele kontajnery sú určené na zber malého elektroodpadu, bateriek, elektrických hračiek či akumulátorov, notebookov, mobilných telefónov a podobne.        

„Doteraz bolo možné takýto odpad odovzdať len na zbernom dvore. Veľa ľudí tam kvôli jednej kalkulačke alebo malému mixéru nešlo, a tak takýto odpad končil na skládke, kde sa nedokáže rozložiť a môže kontaminovať vodu, pôdu i vzduch,“ zdôraznila Joppeková s tým, že do nových kontajnerov je zakázané ukladať monitory, televízory, žiarivky a výbojky.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.05.2019
V Šebešťanovej otvoria od 1. júna nové zberné miesto
Považskobystrická samospráva otvorí 1. júna v mestskej časti Šebešťanová nové zberné miesto, kde môžu obyvatelia odovzdávať nadrozmerný odpad, drobný stavebný odpad, konáre a elektroodpad.
viac
08.01.2020
V B. Bystrici by v tomto roku malo pribudnúť 160 polopodzemných kontajnerov
Zber vianočných stromčekov od nádob na zber komunálneho odpadu sa v Banskej Bystrici začal už 6. januára a až do 9. februára sa budú zbierať raz týždenne. Od 10. februára priebežne podľa potreby.
viac
13.10.2020
Polopodzemné kontajnery pribudli v Košútoch, Ľadovni a Podháji
Nové stojiská polopodzemných kontajnerov pribudli v utorok v martinských mestských častiach Košúty, Ľadoveň a Podháj. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Kalmanová.
viac
09.12.2020
Otvorili zrekonštruovaný most cez Váh v Považskej Bystrici
Po viac ako 15-mesačnej rekonštrukcii a polročnom meškaní otvorili v utorok (8.12) pre motoristov zrekonštruovaný Orlovský most cez rieku Váh v Považskej Bystrici. Bola súčasťou prvej etapy rekonštrukcie takmer 3,6 kilometrového úseku cesty II/517 Považská Bystrica – Domaniža.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %