Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
04.04.2018 09:03

V Rimavskej Sobote tohto roku vyasfaltujú približne o 20 lokalít viac


Ilustračná snímka, zdroj: apb-plzen.cz


Zhruba o 20 lokalít viac oproti pôvodnému plánu zrekonštruuje tohto roku samospráva Rimavskej Soboty novým asfaltovým povrchom v rámci aktuálne prebiehajúcej rekonštrukcie cestných komunikácií.


Rozhodli o tom poslanci mestského zastupiteľstva na svojom poslednom rokovaní na návrh poslankyne Anny Zsóriovej.      

„Kolegovia, zaraďme to, máme tu teraz asfaltérov, môžeme to urobiť do konca mája a budeme mať mesto v stopercentnom poriadku,“ apeloval na poslancov počas rozpravy primátor Jozef Šimko. Rozšírenie počtu asfaltovaných ulíc podľa neho umožňuje aj dobré hospodárenie mesta, vďaka ktorému sa v máji pri záverečnom účte dostane do rezervného fondu vyše 350-tis. eur. „Tieto práce dokážeme urobiť za 200 - až 220-tis. eur,“ dodal.       

Niektorí poslanci však nesúhlasili s rýchlym spôsobom, akým boli nové lokality do zoznamu asfaltovania pridané. „Ešte nepoznáme skutočný rozbor hospodárenia mesta. Bolo by dobré, keby sme počkali do mája, tento návrh by prešiel komisiami a mestskou radou a v máji by sme sa k tomuto problému vrátili,“ podotkol poslanec Viliam Vaš. Podľa vlastných slov nie je proti ďalšiemu asfaltovaniu, nepáčil sa mu len neštandardný postup.       

Poslanci však nakoniec schválili Zsóriovej návrh. Nové lokality na asfaltovanie tak v meste pribudli na najväčších sídliskách Rimava a Západ, na uliciach Športová, Malohontská, A. Markuša a K. Mikszátha, ale aj v mestských častiach Mojín, Vinica a Tormáš. Okrem cestných komunikácií budú na niektorých miestach novým asfaltom opravené aj parkovacie miesta a chodníky a v mestskej časti Sobôtka má pribudnúť i nová príjazdová cesta k jednej z bytoviek.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.11.2018
Výstava prezentuje kŕmidlá pre vtáky vyrobené žiakmi
Kŕmidlá, vyrobené žiakmi druhého stupňa základných škôl a zodpovedajúcich ročníkov osemročných gymnázií v rámci deviateho ročníka súťaže Najkrajšie kŕmidlo prezentuje rovnomenná výstava, ktorú vo štvrtok otvorili v Gemersko-malohontskom múzeu (GMM) v Rimavskej Sobote.
viac
06.05.2019
Rimavská Sobota rozdelí športovým klubom a kultúrnym subjektom 90-tis. eur
Dokopy 90-tis. eur rozdelí tohto roku športovým klubom a kultúrnym subjektom v meste samospráva Rimavskej Soboty. Rozhodli o tom poslanci mestského zastupiteľstva na svojom poslednom zasadnutí.
viac
15.10.2019
V bytovke s nájomnými bytmi eviduje Rimavská Sobota dlhy viac ako 90-tis. eur
Celkové dlhy vo výške viac ako 90-tis. eur eviduje Mestská bytová správa (MsBS) Rimavská Sobota v bytovke s nájomnými bytmi na Českej ulici. Na poslednom zasadnutí mestského zastupiteľstva o tom informoval výkonný riaditeľ MsBS Zoltán Koós.
viac
04.03.2020
Rimavskosobotskí poslanci schválili rozpočet, primátor ho nepodpíše
S celkovými príjmami tesne nad 20 miliónov eur a prebytkom takmer 15.000 eur ráta tohtoročný rozpočet Rimavskej Soboty, ktorý poslanci schválili na svojom utorkovom (3. 3.) zasadnutí. Primátor Jozef Šimko však hneď na rokovaní avizoval, že ho nepodpíše.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %