Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
17.12.2018 02:10

V Senici sa uskutoční Silvestrovský beh, novinkou bude severská chôdza


Ilustračná snímka, zdroj: NaZahori


Nadšenci behu sa v posledný deň roka stretnú v Senici na tradičnom Silvestrovskom behu, ktorý organizuje mesto a zaznamená svoj 33. ročník. TASR informovala organizátorka podujatia Erika Mášiková.


Silvestrovský beh sa bude bežať v rôznych kategóriách. Vypísané sú od benjamínkov až po veteránov nad 70 rokov. "Bežecké trate vedú mestským parkom a po cyklotrase. Každá veková kategória má stanovenú dĺžku trate. Najmenší benjamínkovia pobežia 60 metrov, najdlhšie okruhy štyri a osem kilometrov pobežia dospelí," uviedla riaditeľka pretekov Lenka Búzková.       

Medzi súťažné kategórie bežcov organizátori premiérovo zaradili i severskú chôdzu. "Nordic walking je u časti obyvateľov rozšírený a obľúbený. Zvlášť sa budú hodnotiť muži a ženy, obe kategórie majú určený štvorkilometrový okruh. Účastníci nordic walkingu sa takisto zaregistrujú a budú mať štartové číslo. Prví traja v každej kategórii budú ocenení medailou," doplnila hovorkyňa mesta Senica Viera Barošková.       

Prezentácia pretekárov sa začína o 9.00 h na futbalovom štadióne FK Senica. "Mládežnícke kategórie štartovné neplatia. Najmladšie vekové kategórie štartujú pred futbalovým štadiónom o 10.00 h, beh pre zdravie na 600-metrovom okruhu parkom je naplánovaný na 12.00 h a o 12.15 h štartujú ženské a mužské kategórie vrátane severskej chôdze," informovala Mášiková.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.10.2016
Slovenské veľhory lákajú turistov aj mimo letnej a zimnej sezóny
Ako informovala výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Andrea Žigová, v mimosezónnom období sa oplatí v slovenských veľhorách aj ubytovať, pretože jednotlivé ubytovacie zariadenia ponúkajú rôzne jesenné pobytové balíčky.
viac
12.01.2017
Preteky pri východe slnka odštartujú ďalší ročník podujatí Tatry v pohybe
Celoročná séria podujatí Tatry v pohybe pokračuje aj v roku 2017. Prvým z tohoročných pretekov je beh pri východe slnka "Sunrise Run", ktorý je súčasťou štvrtého ročníka Zimnej bežeckej série. Štart a cieľ bude v golfovom rezorte vo Veľkej Lomnici v okrese Kežmarok.
viac
10.12.2018
Silvestrovský beh cez mosty odštartuje po tridsiaty krát
Záver roka v hlavnom meste spestrí opäť Silvestrovský beh cez bratislavské mosty. V pondelok 31. decembra predpoludním sa uskutoční už jubilejný 30. ročník bežeckého podujatia.
viac
28.01.2020
Zimná edícia Ľadového expresu aj s atraktívnymi novinkami
Aj túto zimnú sezónu môžu vyznávači aktívneho oddychu využiť mimoriadny turistický vlak Ľadový expres. Pre cestujúcich sú pripravené viaceré exkluzívne novinky, napríklad organizované túry a nordic walking v Slovenskom raji či zvýhodnené ceny skipassov do lyžiarskych stredísk na trase vlaku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %