Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
14.09.2022 01:30

V Trenčíne ukončili rekonštrukciu Matúšovej ulice spájajúcej centrum s hradom


Matúšova ulica v Trenčíne.


Mesto Trenčín v spolupráci s Trenčianskymi vodárňami a kanalizáciami (TVK) a Trenčianskym samosprávnym krajom (TSK) ukončilo rekonštrukciu historickej Matúšovej ulice spájajúcej centrum mesta s Trenčianskym hradom. Informovala o tom hovorkyňa Trenčína Erika Ságová.


"V celom úseku je zrekonštruovaný verejný vodovod i kanalizácia. Matúšova ulica má dnes už aj jednotný povrch, keď betón od Farských schodov k vstupu do areálu Trenčianskeho hradu vystriedali dlažobné kocky. Mesto tu vymenilo osvetlenie a doplnilo mobiliár v podobe lavičiek a smetnej nádoby," doplnila hovorkyňa.

Ako dodala, radnica chce opraviť aj kryté renesančné Farské schody zo 16. storočia. Tie sú rovnako dôležitou súčasťou spojenia hradu s centrom Trenčína.

"Na prelome septembra a októbra máme v pláne opraviť poškodené omietky v celom interiéri tejto pamiatky a tiež v exteriéri spodného vstupu. Všetky steny napokon vymaľujeme," uzavrela Ságová.  

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.11.2016
Trenčiansky hrad je opäť sprístupnený verejnosti aj cez týždeň
Od 29. októbra 2016 je Trenčiansky hrad opäť otvorený aj počas týždňa. Po necelom mesiaci vytrvalých prác sa robotníkom podarilo odstrániť kovovú konštrukciu spred vstupu na hrad.
viac
03.04.2020
V Trenčíne zrekonštruujú za 470 000 eur nocľaháreň a nízkoprahové centrum
Trenčín získa nenávratný finančný príspevok vo výške takmer 447 000 eur. Za tieto peniaze zrekonštruuje budovu na Nešporovej ulici, kde dnes sídli Nocľaháreň a Nízkoprahové denné centrum.
viac
09.12.2020
Trenčianska radnica finišuje s rekonštrukciou mestských komunikácií
Trenčianska radnica ukončila ďalšie investičné akcie – rekonštrukcie cestných komunikácií na Javorinskej ulici a prepojenie Armádnej a Opatovskej ulice. Mesto o tom informovalo na svojej webovej stránke.
viac
08.02.2022
Trenčianska radnica zrekonštruuje ďalší vnútroblok na Sihoti
Trenčianska radnica chce na jar začať s rekonštrukciou vnútrobloku medzi ulicou Márie Turkovej a Hodžovou ulicou na Sihoti. Investičná akcia za 158 000 eur bude financovaná z eurofondov, piatimi percentami sa na nej bude podieľať mesto.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %