Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
01.03.2019 05:35

Veselé prázdniny v Žilinskom kraji


Kysucká knižnica


Knižnice, divadlo, ale i hvezdárne. Za zábavným programom na jarné prázdniny nemusíte cestovať ďaleko. Organizácie v pôsobnosti Žilinskej župy majú pripravenú zaujímavú ponuku, ktorá poteší malých aj veľkých.


Už v pondelok 4. marca začínajú v Žilinskom kraji jarné prázdniny, na ktoré žiaci základných a stredných škôl netrpezlivo čakali. Ak neviete, ako zabaviť Vašich ,,prázdninárov,“ nechajte sa inšpirovať bohatou ponukou krajských kultúrnych organizácií.

Prvý marcový týždeň s jarnými prázdninami začína aj Týždeň slovenských knižníc. V knižniciach Žilinskej župy sú pripravené besedy, tvorivé dielne, zážitkové čítania pre všetky vekové kategórie. V Krajskej knižnici v Žiline sa bude každý pracovný deň od 10.00 hod. zážitkovo čítať pre deti od štyroch rokov na rôzne témy. Detičky budú cestovať rozprávkami, naučia sa starať o svoje zúbky, dozvedia sa ako fungujú dopravné pravidlá, ale aj ako sa správať slušne. Zapísať sa na rok bezplatne budú môcť čitatelia do 15 rokov.

Rozprávkové prázdninové dopoludnie ako i tvorivé výtvarné dielne čakajú na deti v Kysuckej knižnici v Čadci a v Oravskej knižnici Antona Habovštiaka v Dolnom Kubíne. Pripravené sú aj výstavy, autorské besedy so spisovateľmi a kurzy tréningov pamäti.

Po dobrej knihe či zaujímavej besede budete môcť spoznávať súhvezdia a sledovať to najkrajšie a najzaujímavejšie, čo hviezdna obloha ponúka. Večerné prázdninové pozorovania hviezd budú v pracovných dňoch od 18,30 hod. v Kysuckej hvezdárni v Kysuckom Novom Meste ako i v Pozorovateľni na Malom diele v Žiline.

A ak sa budete chcieť po celom dni na chvíľu zastaviť a pozrieť si niečo nové, určite si nenechajte ujsť premiéru divadelnej hry Dievčatko Momo a ukradnutý čas. Tá Vás zábavným a interaktívnym spôsobom prenesie do starého divadla, v ktorom zastal čas. Spracovanie príbehu je vhodné pre deti od 8 rokov.

Autor: (ts-zsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.01.2017
Január v znamení kultúry
Žilinská župa naplnila aj prvý mesiac roku 2017 jedinečnými podujatiami regionálnych galérií, knižníc, múzeí, divadiel či kultúrnych stredísk. Kysuce, Orava, Turiec, Horné Považie i Liptov ponúknu zážitky pre každého.
viac
26.02.2017
Župné knižnice vlani požičali takmer dva milióny publikácií
Päť knižníc v pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja v minulom roku zaregistrovalo 31 645 čitateľov, ktorí si vypožičali 1 934 301 kníh, časopisov či iných špeciálnych dokumentov.
viac
03.05.2019
Do uzavretia výzvy ostáva pár dní
Už len desať dní, do 13. mája 2019, je možné prihlasovať projekty, ktoré podporí Žilinská župa dotáciami z participatívneho rozpočtu. Župa malým komunitným projektom, ktoré pomôžu zlepšiť životné prostredie, rozdelí 140-tisíc eur.
viac
09.05.2020
Kultúrne inštitúcie začínajú vítať prvých návštevníkov po dvoch mesiacoch
V súvislosti so zrýchleným uvoľňovaním bezpečnostných opatrení proti novému koronavírusu, ktoré schválila vláda s platnosťou od 6.mája, otvárajú svoje brány návštevníkom nielen vonkajšie expozície kultúrnych inštitúcií, ale i samotné múzeá, galérie, či knižnice.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %