Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
07.09.2023 04:10

Vinobranie v Modre ponúkne tradičnú prešovačku, koncerty aj ArtZónu


Vinobranie v Modre - plagát


Modranské vinobranie ponúkne návštevníkom od piatka 8. septembra bohatý kultúrny program na troch pódiách, ukážky lisovania hrozna a koštovku burčiakov, muštov, mladých vín i starších ročníkov.


Novinkou trojdňových oberačkových slávností budú tematické uličky, tzv. "ArtZóna" s ručne vyrobenými výrobkami či Keramický dvor. TASR o tom informovali z Kultúrneho centra Modra.         

Otvorené budú vínne pivnice, viechy a dvory, kde bude hrať živá ľudová muzika. Centrálnym "vinárskym uzlom" bude Vínostan na Sokolskej ulici, v ktorom sa odprezentujú vinári, ktorí vyrábajú víno z hrozna dopestovaného v Modranskom vinohradníckom rajóne. "V pivnici historickej radnice bude verejná ochutnávka najlepších vín súťaže Víno Modranského vinobrania 2023," priblížil riaditeľ Kultúrneho centra Modra Ján Sklenár. Organizátori pripravili aj ukážky tradičného prešovania v historickej radnici.         

Hlavný program Modranského vinobrania sa bude odohrávať na troch pódiách: na priestranstve pred kultúrnym domom, na starom trhu (Moyzesova ulica) a vo vinohradníckom dvore (nádvorie historickej radnice). "Po piatich rokoch sa do Modry vráti prvá dáma slovenského popu Jana Kirschner, osobne sa veľmi teším aj na Peter Bič Project, Orchester Jeana Valjeana a na hudobnú spoluprácu Martina Geišberga a Richarda Autnera," povedal Sklenár. Okrem viacerých domácich interpretov sa predstaví aj jedna z najväčších svetových cigánskych dychoviek Fanfare Ciocarlia.         

Novinkou tohtoročného vinobrania v Modre sú tematické uličky. Tzv. "ArtZóna" s ručne vyrobenými výrobkami bude na Kukučínovej ulici a na Moyzesovej ulici. Návštevníci si môžu pozrieť aj prehliadku historických remesiel. "Keramikári, šperkári, floristi, včelári, pestovatelia, šikovní ľudia, ktorí vedia šiť, tkať či háčkovať budú predávať svoje produkty a predvedú, ako sa robí skutočné remeslo. V spolupráci s múzeami, galériami a keramickými dielňami sme pripravili pekné výstavy, exkurzie, workshopy a tvorivé dielne," doplnil Sklenár.         

Pripravený je aj rôzny program pre deti. Viac informácií možno nájsť na webe www.modranskevinobranie.sk.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.05.2017
Staromestské slávnosti pokračujú aj dnes bohatým programom
Staromestské slávnosti pokračujú aj počas dnešného dňa. Pre návštevníkov je pripravený bohatý kultúrny program aj viaceré sprievodné podujatia. Najobľúbenejšia kultúrna akcia roka predstaví obyvateľom Žiliny rôzne hudobné štýly, ľudové remeslá i umelecké vystúpenia.
viac
23.06.2017
Rozprávková Modra 2017
Posledný víkend školského roka bude v Modre už po siedmykrát patriť malému bábkovému festivalu.
viac
14.07.2017
Žilinské kultúrne leto pokračuje
Víkend a nasledujúci týždeň spríjemnia v Žiline obyvateľom, ale aj návštevníkom zaujímavé kultúrne podujatia.
viac
15.09.2017
Sezóna hodov a vinobraní je v plnom prúde!
Tento víkend vás do ulíc vytiahnu podujatia ako Týžden dobrovoľnictva, Fitfest, Račianske vinobranie, Vajnorské hody, Krúžkovanie Ružinova 2017, Vegánske hody 2017, Modranské vinobranie 2017 a Beh Pezinkom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %