Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
12.01.2024 10:10

Vratné poháre pomohli znížiť množstvo odpadu vo vianočnom mestečku


Foto: Mesto Nitra, Roman Oravec


Vianočné sviatky sa definitívne skončili, mesto Nitra začalo s odstraňovaním a uskladnením vianočnej výzdoby. Pracovníci mestskej spoločnosti postupne demontujú vianočné stánky zo Svätoplukovho námestia i svetelnú výzdobu ulíc, informovala radnica.


Novinkou vo vianočnom mestečku boli vratné zálohované poháre zo špeciálneho polykarbonátového materiálu. Mesto zakúpilo celkovo 20.000 pohárov za 17.800 eur. Podľa vyjadrenia magistrátu návštevníci mestečka nevrátili zhruba štvrtinu, približne 5000 ľudí sa rozhodlo si pohár ponechať.         

Nasadením vratných pohárov mesto výrazne znížilo celkové množstvo vyprodukovaného odpadu, čo bol hlavný cieľ, potvrdila radnica. Pohár zálohovaný sumou dve eurá mohli návštevníci odovzdať aj v charitatívnom stánku a podporiť tým ľudí v núdzi.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.12.2019
Vianočné mestečko otvoril slávnostný program
Na Svätoplukovom námestí v Nitre o 18. hodine slávnostne otvorili Vianočné mestečko. Až do pondelka 23. decembra bude obyvateľom i návštevníkom mesta ponúkať kultúrny program, remeselné trhy i gastronomické špeciality.
viac
15.10.2021
Mesto Nitra finišuje s registráciou predajcov vo Vianočnom mestečku
Záujemcovia, ktorí chcú byť súčasťou nitrianskeho Vianočného mestečka, majú už iba víkend na to, aby sa zaregistrovali. Ako informovala radnica, registrácia bola zverejnená 29. septembra a končí sa 18. októbra napoludnie.
viac
03.08.2022
Senica zavádza na podujatiach vratné poháre, ročne ušetrí množstvo odpadu
Po tom, ako mesto Senica zaviedlo na podujatiach povinnosť podávať občerstvenie v biologicky rozložiteľnom riade, teraz pribudlo, že sa budú používať aj vratné zálohované poháre. Informovala o tom Lucia Vajdová z mestského úradu.
viac
07.02.2023
Systém zálohovaných pohárov počas trhov znížil množstvo odpadu
Systém zálohovaných pohárov počas minuloročných vianočných trhov v Prievidzi znížil množstvo vyprodukovaného odpadu o desiatky kilogramov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %