Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
23.03.2024 10:50

Výskyt medveďa hnedého v zastavaných územiach miest a obcí


MV SR - logo


MV SR - aktualizácia, vyhlásené mimoriadne situácie v súvislosti s výskytom medveďa hnedého v zastavaných územiach miest a obcí


V súvislosti s výskytom synantropných jedincov medveďa hnedého (Ursus arctos) v zastavaných územiach miest a obcí boli dnešným dňom vyhlásené mimoriadne situácie na území Banskobystrického kraja, Prešovského kraja, Žilinského kraja. Okresný úrad v Prievidzi situáciu ešte vyhodnocuje a krízový štáb bude opätovne zasadať na začiatku budúceho týždňa.

Na území Banskobystrického kraja vyhlásil Okresný úrad  Banská Bystrica  mimoriadnu situáciu v 9 okresoch - Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Brezno ,Detva, Lučenec ,Poltár, Rimavská Sobota, Zvolen, Žiar nad Hronom.

Na území Prešovského kraja vyhlásil Okresný úrad Prešov mimoriadnu situáciu v 2 okresoch- Kežmarok, Poprad.

Na území Žilinského kraja  vyhlásil Okresný úrad Žilina mimoriadnu situáciu v 5 okresoch- Liptovský Mikuláš, Martin, Ružomberok, Turčianske Teplice, Žilina.

Jednotlivé krízové štáby navrhli prednostom okresných úradov prijať rôzne typy opatrení. Napríklad zvýšiť hliadkovú činnosť v rizikových oblastiach, zabezpečiť výjazdové skupiny, ktoré by určili mieru ohrozenia konkrétnymi jedincami, či zabezpečiť fotopasce v exponovaných miestach.  

 

Autor: (ts-Tlačový odbor Kancelária ministra vnútra)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.05.2019
MV SR chce občianske preukazy pre deti mladšie ako 15 rokov
Do konca roka 2021 by mali mať všetky deti do 15 rokov občiansky preukaz bez fotografie. Navrhuje to Ministerstvo vnútra (MV) SR, ktoré v utorok predložilo návrh nového zákona o občianskych preukazoch do medzirezortného pripomienkového konania. Dôvodom je elektronizácia zdravotníctva.
viac
29.10.2020
Aktuality z MV SR vyplývyjúce z rokovania Vlády SR
Vláda SR na svojom zasadnutí prerokovala aj dva poslanecké návrhy, ktoré predstavil minister vnútra Roman Mikulec. Prvý z nich sa týka zákona o verejných zbierkach a druhý zákona o obecnom zriadení.
viac
16.12.2020
Ministerstvo financií vypracovalo aktualizáciu Systému finančného riadenia
Ministerstvo financií Slovenskej republiky vypracovalo aktualizáciu Systému finančného riadenia štrukturálnych fondov, Kohézneho fondu a Európskeho námorného a rybárskeho fondu na programové obdobie 2014 - 2020, verziu 3.1 (ďalej aj „Systém finančného riadenia”).
viac
24.06.2021
Početnosť populácie medveďa stúpla za posledných 20 rokov trojnásobne
Početnosť populácie medveďa hnedého na Slovensku stúpla za posledných 20 rokov trojnásobne. Upozornil na to štátny podnik Lesy SR.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %