Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
20.01.2023 08:25

Výstavbu mestských jaslí v Prievidzi dokončia v marci


Snímka zdroj: (MsÚ Prievidza).


Prestavbu jedného z objektov Materskej školy (MŠ) na ulici A. Mišúta v Prievidzi na mestské jasle dokončia v marci. Do vybudovania zariadenia starostlivosti o deti do troch rokov investuje samospráva viac ako 730 000 eur.


Informovala o tom referentka kancelárie primátorky Michaela Beňadiková.

"Hlavným cieľom je vytvoriť podmienky na zosúlaďovanie rodinného a pracovného života obyvateľov mesta a lepšie začlenenie žien s deťmi do troch rokov na trh práce. Kapacita jaslí bude 20 detí," pripomenula primátorka Katarína Macháčková.

Stavebné úpravy súvisia s transformáciou objektu na jasle vrátane úprav, ktoré zabezpečia bezbariérovosť objektu. Rekonštrukcia zahŕňa zateplenie fasády a strechy objektu, výmenu okenných a dverných výplní otvorov, vnútorných zdravotechnických rozvodov a zariaďovacích predmetov, vykurovacích telies a rozvodov ústredného kúrenia, elektrických rozvodov, svietidiel, zásuvkovej inštalácie. "Súčasťou prác bude aj montáž vzduchotechnických zariadení, realizácia nových povrchových úprav stien, stropov a podláh, prístavba kočikárne a nového únikového schodiska, rekonštrukcia existujúcej spevnenej plochy a chodníka okolo objektu, rekonštrukcia plochy ihriska, sadové úpravy a umiestnenie detských hracích prvkov," doplnila Beňadiková.

Náklady na vybudovanie detských jaslí sú zmluvne stanovené na 736 517,63 eura. Na realizáciu projektu získalo mesto nenávratný finančný príspevok maximálne do výšky 469 879,40 eura z Integrovaného regionálneho operačného programu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.06.2020
V obci Nitrianske Pravno pribudlo centrálne detské ihrisko
Deti z Nitrianskeho Pravna (okres Prievidza) dostali ďalší priestor na trávenie voľného času. V multifunkčnom športovom areáli vybudovali centrálne detské ihrisko, do prevádzky ho obec spustila koncom mája.
viac
17.06.2020
Výstavba nových mestských jaslí má stáť vyše 730 000 eur
Nové detské jasle vo vlastníctve mesta by mali na najväčšom breznianskom sídlisku Mazorníkovo, kde podľa aktuálnych údajov žije približne tretina všetkých detí do troch rokov, začať stavať už v najbližších mesiacoch.
viac
28.07.2020
V areáli škôlky na Bernolákovej ulici začnú s výstavbou jaslí
V utorok (28. 7.) sa začína výstavba detských jaslí v areáli materskej školy na Bernolákovej ulici v Malackách. Mesto o tom informuje na webe.
viac
11.01.2024
Mesto Prievidza otvára nové mestské jasle
Mesto Prievidza začína od marca tohto roku poskytovať novú sociálnu službu v podobe mestských jaslí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %