Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
28.02.2022 02:25

Z motokárovej dráhy chcú mestský park


Ilustračná snímka: (tasr).


Do 6. marca môžu obyvatelia Dunajskej Stredy pomôcť mestu prostredníctvom ankety rozhodnúť o vzniku a podobe nového mestského parku.


Radnica má zámer, ako uvádza na webe, riešiť absenciu rozsiahlej oddychovej zóny, nedostatku kvalitných zelených plôch a zníženie vplyvov klimatických zmien v meste. Preto sa rozhodla pre kompletnú transformáciu lokality bývalej motokárovej dráhy na Malodvorníckej ulici, rozšírenú o vedľajšie územie s celkovou rozlohou 41 565 štvorcových metrov.

Prostredníctvom dotazníka sa občanov pýta na to, ako vnímajú súčasný stav lokality. Ako často ho navštevujú a na aký účel. Zaradená je aj otázka, aký typ parku im v meste chýba, či oddychovo-rekreačný, aktívno-športový či verejná záhrada, prírodný park alebo miesto na služby a zábavu. Zároveň majú možnosť vyjadriť sa k funkciám budúceho relaxačného územia a spôsobu dopravy doň. Radnicu zaujíma aj to, ako často by takto vybavenú rekreačnú zónu navštevovali.

Dotazník je anonymný, výsledky dotazníkového prieskumu budú využité na prípravu zadania architektonickej súťaže. „Predtým, ako sa pustíme do výstavby nového parku, nás zaujíma názor ľudí. Odpovede z dotazníka nám pomôžu efektívne pristúpiť k premene lokality,“ obracia sa na obyvateľov Dunajskej Stredy radnica.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.08.2019
Mestský park zmenil svoju podobu
Mesto Veľké Kapušany v okrese Sobrance ukončilo v uplynulých dňoch projekt zveľadenia mestského parku. Po tom, čo počas júna tu samospráva v spolupráci s obyvateľmi mesta vysadila viacero stromov, zavŕšila zatraktívnenie parku založením okrasných záhonov.
viac
23.07.2020
Zamestnanci radnice menia každú stredu kanceláriu za park
Kanceláriu v dolnokubínskej radnici menia úradníci raz týždenne za vysunuté pracovisko v Parku Martina Kukučína. Každú stredu až do konca leta poskytnú pracovníci mestského úradu obyvateľom administratívnu pomoc so žiadosťami a rôznymi dokumentmi.
viac
08.10.2020
Nitra pripravuje revitalizáciu parku, má byť v troch etapách
Nitrianska radnica pripravuje rozsiahlu obnovu Mestského parku na Sihoti. Projekt bude realizovať český Ateliér Krejčiříkovi, ktorý už na magistráte prezentoval prvé pracovné návrhy.
viac
25.04.2023
Mesto začalo rekonštrukciu mestského úradu
Na Mestskom úrade v Dunajskej Strede sa začali výmenou okien a zateplením budovy rekonštrukčné práce, ktorých výsledkom bude energeticky úspornejšia prevádzka úradu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %