Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
29.03.2023 01:30

Za prenájom plochy na trhovisku pri Družbe si predajcovia priplatia


Snímka zdroj: (Mesto Trenčín).


Predajcovia na trhovisku pri obchodnom centre Družba v Trenčíne si tento rok za prenájom plochy a predajné zariadenia priplatia.


Nová sezóna na trhovisku prinesie pre zákazníkov aj rozšírený sortiment tovaru. Informovala o tom trenčianska hovorkyňa Erika Ságová.

Novelizáciou všeobecne záväzného nariadenia mestské zastupiteľstvo v súvislosti so zmenami cien energií, vodného, stočného a poplatkov za odpad zvýšilo poplatky, ktoré sa na trhovisku nemenili viac ako desať rokov.

"Pri krytom predajnom zariadení bez úložného priestoru sa poplatok na deň zvýšil z 3,50 na 5,50 eura, miesta s úložným priestorom z 3,80 na 6,00 eura. Pri mesačnom prenájme krytého zariadenia s úložným priestorom zaplatil predajca po starom 95 eur, dnes 150 eur," uviedla hovorkyňa.

Novelizácia rozširuje sortiment na trhovisku o predaj rýb v predvianočnom období a dopĺňa možnosť predávať z vlastného chladiaceho zariadenia.

Hlavná sezóna na trhovisku by sa mala rozbehnúť v polovici apríla. Pracovníkov Mestského hospodárstva a správy lesov Trenčín ešte dovtedy čaká ukončenie údržby hygienických zariadení, drobných stavebných a vodoinštalačných prác, opráv stolov či elektroinštalácie.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.08.2016
Trenčín si prenajme 25 parkovacích automatov za 200 000 eur
Mesto Trenčín si chce formou verejného obstarávania prenajať na päť rokov 25 parkovacích automatov spolu so súvisiacimi službami.
viac
10.11.2017
Hravé hrady Trenčianskeho kraja majú víťazov
Súťaž Hravé hrady Trenčianskeho kraja počas štyroch mesiacov motivovala k poznávaniu historických pokladov Trenčianskeho kraja viac ako 50 súťažiacich. Cestu k plnému bodovému zisku, z celkovo 316 registrovaných, našlo 7 hráčov.
viac
14.11.2017
KOCR Trenčín región sa rozhodla oceniť najlepších v cestovnom ruchu
Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trenčín región sa rozhodla oceniť najlepších v cestovnom ruchu. Ocenenie „TOP V CESTOVNOM RUCHU TRENČIANSKEHO KRAJA“ získa najlepšie ubytovacie zariadenie, gastro zariadenie, inovácia a výnimočná osobnosť cestovného ruchu.
viac
25.06.2020
TSK odmení rekreačných cykloturistov využívajúcich cyklobusy
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) odmení cykloturistov, ktorí v aktuálnej letnej sezóne využijú službu cyklobusov. Informoval o tom Ľubomír Bobák z oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu TSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %