Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
18.11.2023 01:05

ZMOS: Nadnárodná spolupráca miest a obcí: mapa neprebádaných príležitostí


Nadnárodná spolupráca miest a obcí: mapa neprebádaných príležitostí - informačný banner.


ZMOS v spolupráci Asociáciou ukrajinských miest (AUC) a Nórskym združením miestnych a regionálnych samospráv (KS) pozýva na online konferenciu k problematike nadnárodnej spolupráce miest a obcí s dôrazom na slovensko–ukrajinskú spoluprácu za účasti rečníkov zo Slovenska, Ukrajiny a Nórska.


Online odborná konferencia sa uskutoční 24. novembra 2023.  Konferencia s názvom „Nadnárodná spolupráca miest a obcí: mapa neprebádaných príležitostí“ sa uskutoční v rámci projektu Slovensko – ukrajinská cezhraničná spolupráca.

Na podujatí budeme informovať o „neprebádaných, málo využívaných a jednoduchších“ možnostiach a formách financovania nadnárodnej spolupráce s dôrazom na slovensko-ukrajinskú cezhraničnú spoluprácu a prediskutujeme aj osvedčené postupy a odporúčania slovenských a nórskych samospráv s cieľom podpory nadnárodnej spolupráce s ukrajinskými samosprávami.   

Podujatie sa uskutoční 24. novembra 2023 so začiatkom o 9:00 hod prostredníctvom online platformy ZOOM. Počas podujatia bude zabezpečené tlmočenie z ukrajinského a anglického jazyka do slovenčiny. Program nájdete TU.

Pokiaľ Vás táto téma zaujala a máte záujem podporiť diskusiu svojimi skúsenosťami alebo si vypočuť aké majú skúsenosti nórska či ukrajinská samospráva, prihlásiť sa môžete prostredníctvom online registračného formulára do 23.11.2023 do 12:00 hod. Formulár nie je dostupný v internetovom prehliadači Internet Explorer/Edge.

Link na pripojenie Vám bude zaslaný na základe Vašej registrácie.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.12.2016
Odpadové hospodárstvo z pohľadu miest a obcí
Združenie miest a obcí Slovenska pod týmto názvom organizovalo odbornú konferenciu, počas ktorej hostia porovnávali reálne dopady zákona o odpadoch na mestá a obce.
viac
20.03.2020
Postoje ZMOS k aktuálnej situácii
Združenie miest a obcí Slovenska dnes informovalo o postojoch k aktuálnej situácii súvisiacej so šírením vírusu, pričom predseda ZMOS Branislav Tréger predstavil konkrétne kľúčové aktivity pre najbližšie obdobie.
viac
24.03.2020
Branislav Tréger: ZMOS v zložitej situácii ponúka súčinnosť
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger listom zablahoželal novému predsedovi vlády SR Igorovi Matovičovi k vymenovaniu jeho vlády pani prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou a zároveň novej vláde ponúkol súčinnosť pri riešení neľahkej situácie, do ktorej sa Slovensko dostáva.
viac
01.02.2024
Sociálni partneri ZMOS a RÚZ o spolupráci v Aliancii sektorových rád
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik sa stretol s generálnym sekretárom Republikovej únie zamestnávateľov (RÚZ) Martinom Hoštákom k témam sociálneho dialógu, spolupráci v rámci novozriadenej Aliancie sektorových rád a k ďalším spoločným témam spolupráce.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %