Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
10.03.2022 02:25

Župa opravuje cesty v okresoch Senec a Pezinok


Oprava cesty vo Svätom Jure.


Nový asfalt, vodorovné značenie ako aj vyššia bezpečnosť a komfort pre vodičov. To všetko prinesú opravy ciest II. a III. triedy, do ktorých sa pustil Bratislavský samosprávny kraj (BSK). V týchto dňoch prebiehajú opravy ciest vo Svätom Jure, v Bernolákove a Ivanke pri Dunaji.


„Zrekonštruovali sme už desiatky úsekov naprieč celým krajom. A aj v tomto roku budeme  v podobnom tempe pokračovať. Revitalizáciu majú napríklad za sebou cesty v Senci či Hrubom Šúre a aktuálne dokončujeme úsek v Bernolákove. Pre rok 2022 máme pre tento účel vyčlenených takmer 20 miliónov eur,“ povedal Juraj Droba, predseda BSK.

Cez jarné prázdniny opravila župa cestu III/1043 v Senci v úseku od kruhového objazdu v smere na obec Reca. Minulý týždeň sa začali opravy hlavnej cesty II/502 vo Svätom Jure a cesty tretej triedy III/1083 v Bernolákove na Dukelskej ulici.

Tento týždeň začal správca komunikácií s revitalizáciou ďalšieho úseku a to cesty v Ivanke pri Dunaji. Práce potrvajú približne desať dní. Oprava pozostáva z vyfrézovania pôvodných asfaltových vrstiev vozovky do hĺbky 10 cm, osadenia geomreže, ložnej vrstvy hrúbke 6 cm a obrusnej vrstvy (asfalt) v hrúbke 4 cm. Následne budú realizované zálievky a obnova vodorovného dopravného značenia.

Správca komunikácií bude v ďalších týždňoch pokračovať v revitalizácii ciest v Tomášove, Novej Dedinke a Turni.

„Prosíme vodičov o trpezlivosť a ohľaduplnosť. Robíme to pre vás,“ uzavrel Juraj Droba.

 

 

Autor: (Lucia FORMAN, hovorkyňa BSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.07.2019
Projekt záchytného parkoviska v Ivanke pri Dunaji podporil aj SPF
V Ivanke pri Dunaji sa bude môcť postaviť záchytné parkovisko. Slovenský pozemkový fond (SPF) totiž odsúhlasil výrub drevín, ktoré sa nachádzajú na pozemku vo vlastníctve Slovenskej republiky. Fond, kde by malo parkovisko vyrásť, tento pozemok totiž pre štát spravuje.
viac
30.07.2020
Kraj má záujem o spoplatnenie ciest II. a III. triedy, rozhodli poslanci
Poslanci Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) na svojom mimoriadnom zasadnutí v stredu (29. 7.) schválili iniciovanie rokovania s Ministerstvom dopravy a výstavby SR a aktívne sa podieľať na príprave zmien v spoplatnení úsekov ciest.
viac
21.01.2022
Bratislavský kraj pokračuje v rekonštrukcii regionálnych ciest
Nový asfalt, vodorovné značenie ako aj vyššia bezpečnosť a komfort pre vodičov. To všetko prinesú opravy ciest II. a III. triedy, do ktorých sa minulý rok pustil Bratislavský samosprávny kraj.
viac
28.02.2022
BSK začal s opravou cesty v Senci, naplánovaných má viacero revitalizácií
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) začal s rekonštrukciou cesty III/1043 v Senci. Práce sú naplánované v čase jarných prázdnin, aby boli v čo najväčšej miere eliminované dopravné obmedzenia. Trvať majú do 6. marca.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %