Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
08.10.2022 09:40

Zvolenčania sú podľa prieskumu spokojnejší


Zvolen-ilustračná snímka


Z dotazníkového prieskumu vyplynulo, že so šestnástimi oblasťami svojho života sú spokojnejší ako v rokoch 2020 aj 2021.


Zvolenčania majú tradične od mája do júla možnosť vystaviť svojej samospráve vlastné vysvedčenie. Mieru spokojnosti so službami mesta známkujú „ako v škole“, teda 1 je najlepšia a 5 najhoršia známka. Tohtoročné hodnotenie ukázalo nárast spokojnosti vo väčšine oblastí života. Kým v rokoch 2020 a 2021 bola zvolenská samospráva ohodnotená priemernými známkami 2,73 a 3,09 v aktuálnom roku nastalo zlepšenie na hodnotu 2,68.

„Výsledok ukazuje, že Zvolenčania majú zo života vo svojom meste lepší pocit a to je veľmi príjemné zistenie. Určite však nie dôvod na uspokojenie. Stále máme množstvo príležitostí na zmenu k lepšiemu, práve na ne sa budeme sústrediť aj naďalej,“ zhodnotila Lenka Balkovičová, primátorka mesta Zvolen.

Respondenti v prieskume najviac oceňujú zlepšenie oproti minulému roku v starostlivosti o zeleň a Park Ľ. Štúra. Pozitívne hodnotia aj priestor pred osobnou železničnou stanicou rovnako ako kultúrny a spoločenský život v meste.

„Najlepšie priemerné známky získali v tomto roku od obyvateľov mesta oblasti vzdelávanie, životnéprostredie, sociálne služby, cestovný ruch a kultúra. Tieto oblasti boli v prvej „päťke“ aj minulý rok,“vyjadrila sa Dagmar Weisová z odboru rozvoja mesta. Horšie bola hodnotená dopravná infraštruktúra či šport.

Do prieskumu bolo zaradených 332 platných dotazníkov doručených v papierovej alebo online podobe.

Autor: (ts - Ľubomíra Honíšková, hovorkyňa)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.08.2018
Nórska veľvyslankyňa ocenila zelené opatrenia Zvolena
Zvolen navštívila v utorok 14. 8. doobeda nórska veľvyslankyňa na Slovensku Inga Magistad, ktorá si prezrela výsledky zeleného projektu Biotechnické inovácie pri využití dažďovej vody v meste Zvolen.
viac
07.10.2018
Vyplnením dotazníka za lepšiu dopravu
Bratislavský samosprávny kraj spustil dnes dotazníkový prieskum, ktorý bude podkladom pre spracovanie dokumentu „Plán udržateľnej mobility“. Strategický dokument Plán udržateľnej mobility Bratislavského samosprávneho kraja bude základným nástrojom na plánovanie dopravného systému v regióne.
viac
13.11.2018
Občianske hliadky – muži v čiernom, ktorí pomáhajú a chránia
Denne sú v uliciach Zvolena, aby dohliadali na verejný poriadok. V čiernych tričkách vysvetľujú ľuďom, že alkohol, hlučné správanie a obťažovanie slušných ľudí nemá čo robiť na verejnosti. Muži v čiernom však ľuďom v problémoch vedia aj poradiť a pomôcť. Občianske hliadky.
viac
31.01.2019
Mladí sa často nemajú s kým poradiť – zmeniť by to mohol KONEKT
Na konci januára otvorilo brány nové centrum pre mladých vo Zvolene. Mladí ľudia do 29 rokov tu nájdu informácie ohľadom vzdelávania, pracovného uplatnenia, dobrovoľníctva či štúdia v zahraničí, ale zájsť sem môžu, aj keď ich zaujíma kultúrne dianie či jednoducho potrebujú poradiť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %