Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
23.05.2023 11:57

Do druhého kola vo voľbách predsedu ZMOS postúpili dvaja kandidáti


Snímka zdroj: (ZMOS).


Predstavitelia miest a obcí si v prvom kole nového predsedu Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) nezvolili.


Do druhého kola postúpili dvaja kandidáti s najvyšším počtom hlasov - primátor mesta Partizánske Jozef Božik a starosta obce Zborov nad Bystricou Juraj Hlavatý. Informovala o tom poverená ústredná riaditeľka Kancelárie ZMOS Zuzana Špačeková.

O pozíciu predsedu sa uchádzalo osem kandidátov spomedzi primátorov a starostov. Výsledky volieb budú známe v stredu 24. mája 2023.

Na dvojdňovom rokovaní najvyššieho orgánu ZMOS sa predstavitelia miest a obcí venujú nielen voľbe predsedu združenia, ale zároveň bilancujú plnenie úloh i vytýčenie najbližších priorít.

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.05.2019
ZMOS: Za nového predsedu zvolili primátora Liptovského Hrádku B. Trégera
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) bude v nasledujúcich štyroch rokoch viesť primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger. Za predsedu strešnej organizácie miest a obcí ho zvolili účastníci Snemu ZMOS-u, ktorý sa koná v hlavnom meste 22. a 23. mája.
viac
23.05.2019
Každý problém má svoje riešenie, uisťuje nový predseda združenia B. Tréger
Neexistuje problém, ktorý sa nedá riešiť. Týmto mottom sa chce v čele Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) riadiť jeho nový predseda Branislav Tréger. Svoju víziu v krátkosti predstavil na štvrtkovej tlačovej konferencii po skončení sa dvojdňového (22. 5. - 23. 5.) Snemu ZMOS.
viac
01.10.2020
O problematike voľby kontrolórov musíme informovať
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger sa v súvislosti s komplikáciami pri voľbe hlavných kontrolórov samospráv listom obrátil na Generálnu prokuratúru Slovenskej republiky, aj na parlamentný výbor pre verejnú správu a regionálny rozvoj.
viac
21.11.2023
Predseda ZMOS Jozef Božik sa zúčastnil na konferencii Jesenná ITAPA 2023
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik bol hosťom najväčšej konferencie o digitalizácii a moderných technológiách na Slovensku Jesenná ITAPA 2023, ktorá sa 20. – 23. novembra 2023 koná v Bratislave.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %