Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
20.04.2016 05:25

ENVI – PAK sa stal organizáciou zodpovednosti výrobcov (OZV)


Rozhodnutie MŽP SR o udelení autorizácie.


Spoločnosť ENVI – PAK sa dnes stala organizáciou zodpovednosti výrobcov po tom, ako jej MŽP SR udelilo autorizáciu pre obaly a neobalové výrobky podľa § 89 ods. 1 písm. b) zákona o odpadoch, číslo 79/2015 Z. z.


Na to, aby sa spoločnosť ENVI – PAK mohla stať organizáciou zodpovednosti výrobcov, ako to nový zákon o odpadoch stanovuje, musela podpísať zmluvy o budúcich zmluvách s dostatočným počtom miesta a obcí Slovenska. Čas na podpisy zmlúv zákon stanovil do 31. marca 2016. Zároveň bolo potrebné podať žiadosť o autorizáciu na činnosť OZV spolu so všetkými potrebnými dokladmi. ENVI – PAK tak spravil spolu s ďalšími 13 oprávnenými organizáciami, žiadateľmi o autorizáciu.

Spoločnosť ENVI – PAK tak bude hradiť triedený zber a zabezpečovať plnenie zákonných povinností, čím sa myslí zabezpečenie integrovaného triedeného zberu v mestách a obciach. Systém triedeného zberu komunálnych odpadov na území obce sa bude realizovať prostredníctvom farebne odlíšených zberných nádob, pričom ENVI – PAK zabezpečí odovzdanie vyzbieraných triedených zložiek zmluvným spracovateľom a bude priebežne vyhodnocovať prevádzkovanie a udržiavanie funkčného systému nakladania s odpadmi z obalov a neobalových výrobkov.

Autor: (r)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.04.2016
V triedení odpadu Slovensko zaostáva. Pomôcť nám môže nový systém
Slovensko v triedení odpadu za ostatnými krajinami stále zaostáva a nachádza sa na jeho chvoste. Podľa údajov Eurostatu z roku 2014, produkcia odpadu na Slovensku neustále rastie.
viac
24.11.2016
Čo bude s obcami a mestami, ktorým OZV vypovedali zmluvy?
Ešte koncom septembra sa dve najväčšie organizácie zodpovednosti výrobcov (OZV) ENVI-PAK a NATUR-PACK (spolu vyše 92 percent na trhu OZV) rozhodli od januára 2017 vypovedať alebo neobnoviť zmluvy o ďalšej spolupráci s niektorými obcami a mestami.
viac
02.02.2017
Novinky prichádzajúce od poslancov EP a MŽP SR
Dobrou správou pre napredovanie (aj) s komunálnymi odpadmi sa zdá byť výzva poslancov Európskeho parlamentu (EP) z Výboru pre životné prostredie, zdravie a bezpečnosť potravín (ENVI).
viac
07.03.2023
Zálohovanie, recyklovateľné obaly či triedený zber textilu
Aj tieto témy budú rezonovať Slovenskom. Dianie v odpadovom hospodárstve nie je len o tom, koľko zaplatíme za smetné nádoby či o tom, aké množstvo odpadu vyprodukuje v priemere obyvateľ Slovenska, ale táto oblasť zastrešuje množstvo tém, ktoré sa dotýkajú každého z nás.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %