Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
07.12.2020 09:10

Kaštieľ v Jablonici čaká ďalšia fáza rekonštrukcie


Snímka zdroj: (tasr).


Kaštieľ v Jablonici v okrese Senica čaká ďalšia fáza rekonštrukcie. Spoločnosť Best Deal Slovakia, ktorá kaštieľ postupne rekonštruuje, získala finančné prostriedky z Ministerstva kultúry (MK) SR.


Podľa informácií zverejnených vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie, spoločnosť vysúťažila realizátora rekonštrukčných prác.

„Predmetom zákazky sú stavebné práce na pamiatkovej obnove a rekonštrukcii kaštieľa. Ide o rekonštrukciu strechy a interiéru severného a južného krídla,” uvádza sa v opise zákazky.

Do súťaže sa zapojili dve spoločnosti. Najnižšiu cenu ponúkla spoločnosť RD PROFI z Trnavy vo výške 257 751,64 eura bez DPH. Pôvodne odhadovaná celková hodnota zákazky bola 327 814,29 eura bez DPH.

Objekt je dlhodobo nevyužívaný a v dôsledku chýbajúcej údržby a negatívnemu vplyvu prírodných živlov sa nachádza v havarijnom stave. Má poškodenú strechu, narušené nosné konštrukcie, výrazný úbytok omietkových vrstiev a výplní otvorov.

Výsledkom rekonštrukcie má byť zachovanie kultúrneho dedičstva, dosiahnutie trvalo udržateľného stavu a odstránenie havarijného stavu národnej kultúrnej pamiatky. Rekonštrukciou sa vytvoria priestory pre kultúrno-spoločenské aktivity, prezentáciu exponátov a osvetovú činnosť.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.01.2018
MK SR spustilo nominácie na zápis do zoznamov nehmotného kultúrneho dedičstva
Výzvy na predkladanie nominácií vyhlásilo Ministerstvo kultúry (MK) SR. Termín na predloženie nominácií je do 16. marca 2018.
viac
29.06.2020
Trnava získala 25 000 eur na obnovenie časti opevnenia
Mesto Trnava získalo finančnú podporu vo výške 25 000 eur z Ministerstva kultúry SR. To financie pridelilo v rámci programu Obnovme si svoj dom. Vyplýva to z informácií zverejnených v Centrálnom registri zmlúv.
viac
30.06.2020
MK SR vyhlásilo výzvu na predloženie ponúk obnovy kaštieľa v Dolnej Krupej
Ministerstvo kultúry (MK) SR hľadá zhotoviteľa rekonštrukcie pamiatkového objektu kaštieľa v Dolnej Krupej. Výzvu na predkladanie ponúk zverejnili v pondelok (29. 6.) vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).
viac
28.12.2020
Chátrajúci kaštieľ vo Vysočanoch sa dočkal obnovy
Chátrajúci kaštieľ pravdepodobne z druhej polovice 16. storočia vo Vysočanoch (okres Bánovce nad Bebravou) sa dočkal obnovy. Pamiatku sa podujal zachrániť súkromný vlastník i s pomocou Ministerstva kultúry SR.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %