Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
14.10.2021 01:04

Mesto Levice udelilo svoje ocenenia významným osobnostiam


Ilustračná snímka, zdroj: Levice.sk


Mesto Levice udelilo svoje ocenenia 13 osobnostiam. Mená laureátov schválilo mestské zastupiteľstvo ešte v júni, svoje ceny si prevzali na slávnosti 13. októbra.


Levická radnica každoročne udeľuje Cenu mesta, Cenu primátora a Čestné občianstvo ľuďom, ktorí sa obzvlášť významným spôsobom zaslúžili o rozvoj mesta a o šírenie jeho dobrého mena. Ocenenia sú udeľované aj za vynikajúce tvorivé výkony a významné výsledky či inú záslužnú činnosť v prospech mesta alebo jeho obyvateľov. „Okrem toho sa udeľuje aj cena Dobrovoľník mesta a to za mimoriadne dobrovoľnícke činnosti v prospech občanov Levíc,“ informoval magistrát.       

Ako uviedla radnica, v roku 2021 získal Čestné občianstvo mesta Levice Miloš Szabo, Mila Haugová a in memoriam Lajos Grendel. Cenu mesta Levice udelili Vladimírovi Smetanovi, Magdaléne Kosztolányiovej a in memoriam Jurajovi Kovácsovi a Alene Cibulkovej. Cenu primátora získala Magdaléna Boledovičová. Za záslužnú činnosť v prospech verejnosti Cenu Dobrovoľník mesta Levice udelili Oľge Kurpašovej, Petrovi Benčekovi, Ľudovítovi Valachovi, Viere Nehézovej a Jozefovi Števčíkovi.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.08.2017
Mesto Šaľa udelí ocenenia významným osobnostiam
Do konca septembra môže verejnosť i rôzne združenia a inštitúcie predkladať návrhy osôb, ktoré získajú niektoré z ocenení každoročne udeľovaných mestom Šaľa.
viac
09.06.2018
Mesto odovzdalo najvyššie ocenenia
Súčasťou tohtotýždňových Dní mesta Prešov bolo slávnostné zasadnutie mestského zastupiteľstva, na ktorom predstavitelia mesta odovzdali najvyššie ocenenia – Cenu mesta, Opálové zrnko a Cenu primátorky mesta, zároveň udelili aj Čestné občianstvo mesta Prešov.
viac
03.10.2019
Cena Richtára Jakuba: Pošlite návrh na ocenenie pre významných Staromešťanov
Medzi Staromešťanmi nájdeme mnohé významné osobnosti spoločenského a kultúrneho života. Doteraz im Staré Mesto prejavovalo úctu ďakovnými listami, alebo osobným uznaním. Rozhodli sme sa po druhý raz v histórii udeliť ocenenie, ktorým by sme vzdali hold významným Staromešťanom patričným spôsobom.
viac
27.12.2021
Verejnosť môže opäť podávať návrhy na Cenu mesta a Cenu primátora
Verejnosť opäť môže podávať návrhy na laureátov Ceny mesta Košice a Ceny primátora mesta. Informuje o tom magistrát na svojej webovej stránke. Tieto verejné ocenenia udeľujú každoročne v rámci Dňa mesta Košice.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %