Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
08.09.2021 11:55

Na Podbrezinách vzniká prvé maľované detské ihrisko v meste


Ilustračná snímka (tasr).


Prvé detské maľované ihrisko v Liptovskom Mikuláši vzniká v týchto dňoch na Žiarskej ulici na Podbrezinách. Vybrali preň nevyužívanú asfaltovú plochu medzi bytovkami. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.


"Je to ideálne miesto, kde by sme projekt maľovaných detských ihrísk chceli spustiť. Verím, že najmä deti si miesto obľúbia na voľnočasové aktivity," povedal primátor mesta Ján Blcháč.       

Maľované detské ihrisko sa skladá z obrazcov, ktoré deťom poskytnú priestor na hry, súťaže, či rozširovanie hraníc ich poznania. Ihrisko tohto typu má potešiť malé, ale i väčšie deti. "V meste máme mnoho detských ihrísk, ale všetky tvoria klasické preliezačky a iné prvky. Na druhej strane máme po meste viacero asfaltových plôch, ktoré sú pozostatok bývalých športovísk, alebo sa ako športoviská stále používajú. Niektoré z týchto málo využívaných plôch chceme využiť na namaľovanie detských ihrísk," priblížil zámer Gabriel Lengyel z odboru dopravy liptovskomikulášskeho mestského úradu.

Ihrisko tvoria mestské verejnoprospešné služby. Po pilotnom budú takéto ihrisko realizovať aj v iných mestských častiach, dodal Lengyel.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.10.2019
Nové priestory potešia detských čitateľov
Podkrovie Liptovskej knižnice Gašpara Fejérpataky-Belopotockého v Liptovskom Mikuláši prešlo výraznou obnovou, ktorá poteší najmä detských čitateľov. V priestore podkrovia vzniklo moderné oddelenie detskej literatúry, kútik pre najmenších aj zóna hier a oddychu.
viac
07.08.2020
Z detí sa v prímestskom tábore stali remeselníci a výtvarníci
Tradičné remeselné postupy a výtvarné techniky si v tábore Šikovníček v Liptovskom Mikuláši osvojilo 22 detí. Týždenný prímestský detský tábor zorganizovalo Liptovské kultúrne stredisko (LKS) na konci júla. Informovala o tom metodička LKS pre umelecké remeslo Beata Kuviková.
viac
24.11.2021
Na Podbrezinách v L. Mikuláši pribudne moderné inkluzívne ihrisko
Na najväčšom liptovskomikulášskom sídlisku Podbreziny pribudne na budúci rok ekologický multifunkčný priestor s prvkami pre deti od troch do 14 rokov.
viac
29.04.2023
Na Podbrezinách vybudovali prvé inkluzívne ihrisko v meste
Prvé inkluzívne bezbariérové ihrisko v Liptovskom Mikuláši otvorili v týchto dňoch na sídlisku Podbreziny. Informoval o tom Ján Sokolský z kancelárie vedenia mesta. Dodal, že priestor má spájať deti s rôznymi typmi zdravotného znevýhodnenia s tými zdravými.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %