Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
29.01.2019 02:25

Obec získala dotáciu na zvýšenie úrovne separácie odpadu


Ilustračná snímka zdroj: lehnice.sk


Obec Lehnice v Dunajskostredskom okrese získala z eurofondov od Ministerstva životného prostredia SR v rámci OP Kvalita životného prostredia dotáciu vo výške viac ako 335-tis. eura na zvýšenie kvantitatívnej a kvalitatívnej úrovne separácie odpadov.. Z toho spolufinancovanie obce je päť percent.


Obec Lehnice v Dunajskostredskom okrese získala z eurofondov od Ministerstva životného prostredia SR v rámci Operačného programu Kvalita životného prostredia dotáciu vo výške 335.797,26 eura na zvýšenie kvantitatívnej a kvalitatívnej úrovne separácie odpadov v obci. Z toho spolufinancovanie obce je päť percent.      

Ako pre TASR uviedol starosta obce František Szitási, momentálne sa v tomto smere uskutočňuje obstarávanie. "Ide o všetky odpady, ktoré je obec povinná separovať, hlavne biologický odpad. V projekte je drvička, aby sme si to mohli hneď v priebehu akcie podrviť na mieste. Čo sa týka betónu, je v tendri zakomponovaná drvička na železobetón a tým pádom by sme aj stavebný odpad vedeli pri separovaní hneď spracovať, aby sme ho nemuseli zbytočne a nákladne skladovať," dodal.       

Predmetom projektu je tiež vybudovanie prístrešku na už existujúcom zbernom dvore či nákup hnuteľných vecí na podporu triedeného odpadu. Realizáciou projektu bude okrem naplnenia špecifického cieľa v dotknutom území docielená i eliminácia nelegálnych skládok.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.01.2018
Plastové tašky sú s účinnosťou od 1. januára povinne spoplatnené
Envirorezort si od prísnejšej odpadovej legislatívy sľubuje obmedzenie spotreby igelitiek pri nákupoch.
viac
03.02.2019
Do príprav MS v hokeji sa zapojí i slovenský envirorezort
Ministerstvo životného prostredia Slovenskej republiky sa stalo partnerom zelených aktivít, ktoré budú sprevádzať tohtoročný svetový šampionát v ľadovom hokeji na Slovensku.
viac
16.09.2020
V kraji bude opäť Gruntovačka, upratovať môže každý
V Banskobystrickom kraji bude už po piaty raz akcia s názvom Gruntovačka. V dňoch 18. a 19. septembra sa uskutoční tak, ako tento projekt od začiatku nastavili.
viac
07.07.2023
Dobré ekologické návyky si zbaľte aj na festival
Na festivale si chce človek vychutnať dobrú hudbu, dobré jedlo, stretnúť priateľov, vypočuť si zaujímavé diskusie a nasať atmosféru oddychu a relaxu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %