Štvrtok 16.05.2024
Dnes má meniny 
Svetozár
°C
06.06.2019 12:05

Parkovacia politika v centre pozornosti


Ilustračná snímka


Združenie miest a obcí Slovenska zorganizovalo 4. a 5. júna v Tatranskej Lomnici podujatia, zamerané výlučne na problematiku parkovacej politiky.


Kým obsahom prvého dňa podujatia, zorganizovaného formou seminára, bol tematický blok s názvom Riadenie parkovania v mestách a obciach, zameraný na teoretickú platformu riadenia parkovania, nasledujúci deň naň nadviazalo podujatie s názvom Riadenie parkovania - poznatky z praxe.

Na podujatí, ktoré sa konalo 4. júna, sa jeho účastníci – zástupcovia miest a obcí - oboznámili a informáciami o aktuálnom stave parkovania na Slovensku a s legislatívnym rámcom riadenia parkovania. Prednášajúci tiež poukázali na význam riadenia parkovania pre udržateľný rozvoj miest a obcí a poskytli aj odporúčania z praxe pri zavedení spoplatnenia parkovania.

Ďalšie podujatie (5. júna) bolo zamerané na aplikačnú prax v kombinácii so smart riešeniami na úseku riadenia parkovania v mestách a obciach. Pozostávalo z troch blokov: Smart technológie v samospráve, Praktické príklady využitia smart technológii v parkovaní a Smart budúcnosť pri regulácii parkovania a v doprave. Aktivity sa sústredili na informácie o možnostiach uplatnenia moderných technológií v cenových mechanizmoch pre úhradu parkovného s poukázaním na prínos prepojenia použitých technológií s centrálnym systémom riadenia parkovania. Účastníci sa tiež oboznámili s využitím monitorovacieho vozidla a smart cities technológií v doprave.

Obidve aktivity sú súčasťou Národného projektu Združenia miest a obcí Slovenska s názvom Modernizácia miestnej územnej samosprávy, ktorý ZMOS uakutočňuje v rámci operačného programu Efektívna verejná správa.

Výstupy z oboch dní podujatia sú verejne prístupné a publikované na webovej stránke národného projektu.

Autor: (zmos)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.02.2018
Lokálna hospodárska politika v komplexnej štúdii
Združenie miest a obcí Slovenska prostredníctvom autorského kolektívu odborníkov spracovalo odborný dokument (ako projektový výstup NP CSD II.), ktorý sa komplexne venuje lokálnej hospodárskej politike ako nástroju na rozvoj miestnej ekonomiky.
viac
01.10.2019
Mesiac úcty k starším znásobuje význam sociálnej politiky v samospráve
Združenie miest a obcí Slovenska v súvislosti so vstupom do mesiaca, ktorý už tradične patrí úcte starším zdôrazňuje, že starnutie populácie znásobuje význam dlhodobej a udržateľnej sociálnej politiky.
viac
05.06.2020
ZMOS podporilo iniciatívu Kohézna aliancia
Združenie miest a obcí Slovenska sa k včerajšiemu dňu, ako jediné združenie samospráv na Slovensku, prihlásilo k podpore kohéznej politike v budúcom programovom období 2021-2027, a to pripojením sa k iniciatíve Kohézna aliancia.
viac
27.03.2021
ZMOS: Je vecou samosprávy, akým spôsobom chce prevádzkovať parkoviská
Je výlučne vecou samosprávy, akým spôsobom sa rozhodne nastaviť, spravovať a prevádzkovať parkoviská na svojom území. Pre TASR to uviedol hovorca Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Michal Kaliňák.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %