Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
03.12.2019 08:05

Staré Mesto je pripravené na zimnú údržbu


Ilustračná snímka


Staré Mesto je dobre pripravené na sneh a aj poľadovicu. Skonštatovala to starostka mestskej časti Bratislava-Staré Mesto Zuzana Aufrichtová počas kontrolného dňa v spoločnosti TS Starého Mesta, a. s. (TSSM, as. S.), ktorá v centrálnej bratislavskej štvrti zabezpečujú zimnú údržbu.


Zimná údržba v Starom Meste sa týka miestnych komunikácií III. a IV. triedy v celkovom rozsahu 64 kilometrov ciest, 82,4 kilometrov chodníkov a 4022,55 štvorcových metrov schodísk.

„Tento rok po prvý raz zabezpečujeme aj zimnú údržbu ciest. Keďže pre časové a finančné obmedzenia nemáme zatiaľ potrebnú techniku, budeme v tejto zimnej sezóne ešte spolupracovať s externou firmou, ktorá nám prenajme mechanizmy – dokopy šesť - aj s odbornými pracovníkmi.“ uviedol člen predstavenstva TSSM, a. s. Marek Vrbický. Vo vlastnej strojovej vybavenosti má TSSM, a. s. k dispozícii jeden nakladač, 7 malých sypačov, 8 ručných mechanizmov KM 80 W G Sweeper a 4 autá na rozvoz posypovej soli a pracovníkov. Okrem toho je pripravených 200 ton technickej soli a 20 ton ekologického posypového materiálu.

„Čistenie námestí, chodníkov a schodísk bude zabezpečovať päťdesiat našich zamestnancov. Plán zimnej služby je schválený, komunikácie, schodiská a chodníky sú rozdelené do 15 rajónov. Plán si budete môcť pozrieť aj na oficiálnej stránke Starého Mesta a stránke TSSM, a.s., kde budú v najbližších dňoch zverejnené aj čísla na nonstop dispečing zimnej údržby,“ dodal Vrbický.

Komunikácie III. a IV. triedy v mestskej časti Bratislava-Staré Mesto sú rozdelené do zásahových zón 1 až 7 s dobou trvania výjazdu 6 až 8 hodín. Schodiská sú rozdelené do dvoch zón (zóna č. 8 a 9), chodníky v správe mestskej časti sú rozdelené do šiestich zón (zóna č. 10 -15). Zoznam komunikácií, chodníkov a vybraných verejných priestranstiev nájdete v Pláne zimnej údržby.

Dispečing robí pravidelný monitoring počasia na základe predpovedí Slovenského hydrometeorologického ústavu. V prípade, že sú očakávané snehové zrážky, je vyhlásená zimná pohotovosť. Podľa Plánu zimnej údržby ju vyhlasuje dispečing mestskej časti v 24-hodinovom predstihu pred očakávaným spádom snehu, pokyn na výkon dáva telefonicky alebo e-mailom dispečing mestskej časti s následným zápisom do knihy dispečera.

Zimné obdobie pre zabezpečenie zimnej služby je v Bratislave stanovené v termíne od 15. novembra 2019 do 31. marca 2020, pokiaľ vplyvom poveternostných podmienok štáb zimnej služby nerozhodne inak.

Autor: (ts-Bratislava-Staré Mesto)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.09.2019
Staromestskí hasiči si odteraz poradia aj s veľkými požiarmi
Staromestskí hasiči z Dobrovoľného hasičského zboru obce Bratislava-Staré mesto si včera – 5. septembra - prevzali zrepasované hasičské auto Tatra 815 CAS 32.
viac
15.09.2021
Nová funkcia v mobilnej aplikácii Starého Mesta
Komunikácia so Stavebným úradom bude operatívnejšia a jednoduchšia. Zabezpečiť to má nový modul, ktorý pribudol v bezplatnej mobilnej aplikácii SOM Staré Mesto.
viac
26.02.2022
Vojna je v Európe. Staré Mesto je pripravené pomôcť utečencom
Vyhlásenie Zuzany Aufrichtovej, starostky mestskej časti Bratislava-Staré Mesto k aktuálnej situácii na Ukrajine.
viac
30.06.2023
Mesto a Staré Mesto budú spolupracovať pri údržbe ciest a chodníkov
Údržbu komunikácií, chodníkov a verejných priestranstiev v bratislavskom Starom Meste bude mestská časť postupne koordinovať s hlavným mestom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %