Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
28.01.2020 12:00

Zimná edícia Ľadového expresu aj s atraktívnymi novinkami


Ľadový expes, ilustračná snímka.


Aj túto zimnú sezónu môžu vyznávači aktívneho oddychu využiť mimoriadny turistický vlak Ľadový expres. Pre cestujúcich sú pripravené viaceré exkluzívne novinky, napríklad organizované túry a nordic walking v Slovenskom raji či zvýhodnené ceny skipassov do lyžiarskych stredísk na trase vlaku.


Obľúbený turistický vlak Ľadový expres sa vracia na trať. Každú februárovú sobotu odvezie cestujúcich za turistikou, lyžovačkou a inými zimnými zážitkami z Košíc do Slovenského raja. Vlak na trase Košice – Kysak – Margecany – Gelnica – Nálepkovo – Mlynky – Dedinky – Stratená – Dobšinská ľadová jaskyňa – Telgárt penzión a späť bude odchádzať z košickej stanice o 7:55, naspäť sa vráti o 18:48.   

„Ak chceme podporovať a rozvíjať turizmus v našom kraji, musíme ľuďom ponúknuť okrem tipov na výlety do turisticky atraktívnych lokalít aj možnosti, ako sa k nim dostať. Po minuloročnom úspechu sa preto milovníci zimných športov môžu opäť tešiť na Ľadový expres, ktorý ich dopraví z Košíc do lyžiarskych stredísk či za dobrou turistikou v Slovenskom raji. Aj tento rok prinášame návštevníkom bonus v podobe noviniek.

Jednou z nich sú napríklad zvýhodnené ceny skipassov vo vybraných lyžiarskych strediskách, ktoré si môžu zakúpiť spolu s cestovným lístkom na Ľadový expres. Veríme, že to prinesie výhody nielen pre ľudí, ktorí službu využijú, ale aj pre majiteľov a prevádzkovateľov lyžiarskych stredísk,“ uviedol predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Zimnú edíciu Ľadového expresu prevádzkuje krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región Turizmus (KRT) v spolupráci so Železničnou spoločnosťou Slovensko (ZSSK). Podľa výkonnej riaditeľky KRT Lenky Vargovej Jurkovej vďaka predošlým skúsenostiam s mimoriadnymi vlakmi, ako aj na základe dopytov cestujúcich, pribudlo k zimnému

Ľadovému expresu niekoľko atraktívnych noviniek: „Chceme, aby mali cestujúci ešte viac dôvodov vybrať sa na juh Slovenského raja aj v zime. Preto sme sa zamerali aj na peších turistov, pre ktorých sme na každú sobotu pripravili sprevádzanú skupinovú turistiku a nordic walking s inštruktorom. Vďaka zapojeniu lyžiarskych stredísk na trase si môžu záujemcovia spolu s lístkom na vlak kúpiť aj celodenné skipassy so zvýhodnenou cenou.

"Kompletné informácie o skupinovej turistike a nordic walkingu, ako aj o výhodných balíčkoch pre lyžiarov nájdu záujemcovia na webe vylety.kosiceregion.com .

„Je dôležité povedať, že Ľadový expres nie je iba o doprave z bodu A do bodu B, ale najmä o spolupráci a zapojení čo najväčšieho množstva lokálnych partnerov. Aj cez tento vlak chceme ľuďom ukázať nové zimné voľnočasové možnosti, o ktorých mnohí ani netušia,“ upozornila L. Vargová Jurková a dodala, že turistický vlak je súčasťou väčšej destinačnej kampane *#ZIMUJEM V KOŠICKOM KRAJI,* ktorej cieľom je šíriť povedomie o menej známych lyžiarskych strediskách a ďalších možnostiach na zimné športy a turistiku.

„Spolupráca s Košice Región Turizmus sa nám po každej edícii Ľadového expresu čoraz viac osvedčuje. Sme patrične hrdí, že aj svojou troškou prispievame k turistickým možnostiam v našej krajine, ktorá toho vôbec neponúka málo. Pevne verím, že tento trend si udržíme aj naďalej,“ hovorí Filip Hlubocký, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ZSSK.

Autor: (TS-Košice Región Turizmus)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.01.2018
Lyže, folklór a pár šišiek už tento víkend
Vynikajúce pražené šišky, karnevalové masky či fašiangové maškary budú v posledný januárový víkend čakať na návštevníkov prvého tohtoročného TOP podujatia programu Terra Incognita.
viac
15.04.2019
Košice Región Turizmus ponúka od apríla 15 víkendových výletov po kraji
Krajská organizácia Košice Región Turizmus (KRT) aj tento rok pripravila pre verejnosť jednodňové víkendové výlety vlakom a autobusom. Séria 15 zájazdov po košickom regióne i za jeho hranicami sa začne v sobotu 27. apríla a skončí sa koncom septembra.
viac
28.04.2019
Návštevníci MS v hokeji sa môžu tešiť na unikátne zážitky z Košického kraja
Bohatý program mimo zápasového harmonogramu čaká na návštevníkov MS v hokeji 2019 v Košiciach. Niekoľko zaujímavých aktivít pripravila aj organizácia Košice Región Turizmus, ktorá chce takýmto spôsobom využiť významné podujatie nie len na zviditeľnenie samotného mesta, ale aj celého regiónu.
viac
26.02.2021
Projekt Bird Tour podporí rozvoj ekoturizmu
Vytvorenie komplexnej návštevníckej infraštruktúry v lokalite Senianskych rybníkov má priniesť projekt Bird Tour financovaný cez eurofondy. Ide v ňom o cezhraničný rozvoj ekoturizmu prostredníctvom podpory a popularizácie pozorovania vtáctva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %