Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
09.06.2021 10:25

Zodpovedné VO vedie rozhovory s odborníkmi


Ilustračná snímka.


Počnúc aprílom 2020 bol spustený na Úrade pre verejné obstarávanie projekt s názvom „Zodpovedné verejné obstarávanie“.


Projekt je realizovaný v rámci programu „Dobrá správa vecí verejných, zodpovedné inštitúcie, transparentnosť / Cezhraničná spolupráca“ spolufinancovaný z Finančného mechanizmu Európskeho hospodárskeho priestoru a Nórska a štátneho rozpočtu Slovenskej republiky.

Jeho základným cieľom je zvýšiť povedomie verejnosti, no najmä verejných obstarávateľov a obstarávateľov o možnosti a spôsobe aplikácie MEAT kritérií, teda iných kritérií na vyhodnotenie ponúk, než je najnižšia ponúkaná cena a zároveň usmerniť tieto subjekty v správnom používaní inštitútu prípravných trhových konzultácii.

V rámci propagácie hlavných cieľov sa projektový tím rozhodol v pravidelných intervaloch kontaktovať známe osobnosti z prostredia verejného obstarávania, ktoré sa touto cestou môžu podeliť o svoje skúsenosti a názory a motivovať tak ostatných verejných obstarávateľov a obstarávateľov na Slovensku ku skvalitneniu procesu verejného obstarávania.

Nové rozhovory s odborníkmi si môžete každý mesiac prečítať vždy priamo na webovej stránke https://zodpovednevo.uvo.gov.sk

Autor: (ÚVO)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.07.2020
Veľké a Malé Leváre spojí cyklotrasa, na investíciu využijú eurofondy
Vyše trojkilometrovú cyklotrasu medzi obcami Veľké a Malé Leváre v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) vybuduje spoločnosť Swietelsky-Slovakia.
viac
11.02.2021
MVO žiadajú odložiť návrh zmien vo verejnom obstarávaní a prepracovať ich
Mimovládne organizácie (MVO) žiadajú odloženie návrhov zmien vo verejnom obstarávaní a ich prepracovanie. Pripomienky k návrhu zákona o súdnej ochrane vo verejnom obstarávaní už zaslali ministerke spravodlivosti Márii Kolíkovej.
viac
01.03.2021
Ako nakupovať ekologické čistiace prostriedky?
V nadväznosti na Vládou SR schválený dokument - Metodika pre produktovú skupinu zelené verejné obstarávanie na čistiace prostriedky a upratovacie služby zo dňa 10. 2. 2021 Úrad pre verejné obstarávanie pripravil metodickú príručku s názvom "Ako nakupovať ekologické čistiace prostriedky?".
viac
29.07.2021
ÚVO pripravil Analýzu a metodiku najčastejších porušení zákona II.
ÚVO pripravil Analýzu a metodiku najčastejších porušení zákona o verejnom obstarávaní II. pri dodržaní základných povinností verejných obstarávateľov, resp. obstarávateľov - princípy vo verejnom obstarávaní a pri vyhodnocovaní splnenia podmienok účasti - vysvetlenie a doplnenie predložených dokladov
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %