Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
01.12.2022 12:35

Advent bude patriť trhom, koncertom i výlovu kaprov


Ilustračná snímka: (tasr).


Advent v Prievidzi ponúkne vianočné trhy, blší trh, koncerty miestnych umelcov i výlov kaprov. Program pripravilo mesto a Kultúrne a spoločenské stredisko (KaSS) až do konca decembra, otvorí ho Mikuláš sprievodom mestom v nedeľu (4. 12.) a ukončí vítanie nového roka.


Informovala o tom referentka propagácie KaSS Nina Pekárová.

"Vianoce v meste otvorí Mikuláš so svojimi pomocníkmi, ktorí budú prechádzať mestom na Mikulášskom vláčiku. Poslednou zastávkou Mikuláša je Námestie slobody, kde spolu s anjelikmi rozsvieti vianočný stromček a rozdá deťom sladkosti," uviedla Pekárová.

Mikuláš podľa nej príde do Prievidze aj v piatok (2. 12.), a to na rozprávkové predstavenie v podaní Divadla "A" a Divadla Shanti do domu kultúry.

KaSS pripravilo i vianočnú edíciu blšieho trhu a výpredaj vyradených kníh, ktorý bude 10. decembra na Námestí slobody. Žiaci Základnej umeleckej školy L. Stančeka sa zase predstavia na vianočnom koncerte v dome kultúry 14. decembra.

"Vianočné trhy sa uskutočnia od 13. do 23. decembra, centrum mesta v tomto období zaplnia stánky s občerstvením a aj sezónny trh s predajom," doplnila Pekárová. Súčasťou trhov bude podľa nej aj kultúrny program, v ktorom sa predstavia miestne spevácke skupiny, folkloristi či deti z miestnych škôl.

Tradičný vianočný výlov kaprov na námestí sa bude konať 22. decembra, 23. decembra prídu skauti s Betlehemským svetlom. "Chýbať nebude ani pravá Štefanská veselica, a to 26. decembra v kultúrnom dome v Necpaloch, ako i silvestrovské oslavy. Posledný deň starého roka ponúkne silvestrovskú zabíjačku i nočnú zábavu a vítanie nového roka na námestí," dodala Pekárová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.11.2017
Vianoce prichádzajú do centra Prievidze
Vianočné obdobie začína v meste Prievidza Mikulášskym sprievodom. Pre všetkých Prievidžanov, ale i návštevníkov mesta je po zvyšok decembra pripravených množstvo vianočných aktivít v centre mesta, kde pribudnú stánky s rôznym sortimentom, občerstvením, mobilná ľadová plocha a ďalšie prekvapenia.
viac
28.11.2017
Vianoce v Petržalke
Už v piatok sa na Námestí republiky otvárajú petržalské Vianočné trhy. Okrem toho, že si v stánkoch budete môcť pochutnať na tradičných vianočných dobrotách a kúpiť si aj malý suvenír či darček, na pódiu umocnia sviatočnú atmosféru vystúpenia skupín rôznych hudobných žánrov.
viac
15.12.2018
Vianočné trhy v Malackách sa začínajú už dnes
Adventné Malacky 2018 pokračujú tradičnými vianočnými trhmi, ktoré sa začínajú dnes 15. decembra v centre mesta na Mierovom námestí a potrvajú do soboty 22. decembra.
viac
25.10.2022
Do hlavného mesta sa tento rok vrátia tradičné vianočné trhy
Do Bratislavy sa tento rok po pandemickej prestávke opäť vrátia tradičné vianočné trhy. Konať sa majú od 24. novembra do 22. decembra na Hlavnom a Františkánskom námestí. Informuje o tom Bratislavská organizácia cestovného ruchu – Bratislava Tourist Board (BTB) na webovej stránke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %