Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
08.03.2022 09:30

B. Bystrica chce do konca augusta obnoviť deväť autobusových zastávok


Ilustračná snímka.


Mesto Banská Bystrica chce do konca augusta 2022 opraviť celkom deväť frekventovaných autobusových zastávok. Na ich obnovu získalo ešte vlani nenávratný finančný príspevok vo výške 740 000 eur.


Ako informuje samospráva, rekonštruujú sa zastávky, kde dochádza často k dopravným nehodám a blokovaniu dopravy. „V rámci rekonštrukcie sa vybudujú zastávkové pruhy, opravia sa chodníky s bezbariérovou úpravou, osadia sa lavičky i prístrešky. Pre nevidiacich budú vybudované bezpečnostné pásy a osvetlenie na priechodoch pre chodcov,“ približuje práce mesto.

Už začiatkom februára sa začalo pracovať na obnove zastávky v okolí Tajovského parku v smere do mesta. Rovnako aj na Lazovej ulici v smere na Strieborné námestie, kde došlo k jej dočasnému zrušeniu. Aktuálne sa pracuje aj na zastávke Rooseveltova nemocnica v smere Tajovského, školy. Počas tejto rekonštrukcie je nástupište dočasne presunuté asi o 50 metrov proti smeru jazdy.

Podľa zverejneného zoznamu sa v najbližších týždňoch a mesiacoch začnú rekonštruovať aj autobusové zastávky Úsvit, smer Fončorda, Partizánska cesta, Mýto, smer Šalková, Partizánska cesta, SVP, smer Šalková, Partizánska cesta, Mýto, smer mesto, Rudohorská, horná, smer mesto a Rudohorská,dolná, smer mesto.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.01.2018
V Senici pribudne ďalších 11 zrekonštruovaných autobusových zastávok
Mesto Senica bude aj v roku 2018 pokračovať v modernizácii zastávok mestskej hromadnej dopravy (MHD). V minulom roku modernizovalo 12 a v tomto roku bude vynovených ďalších 11 zastávok.
viac
16.07.2020
Banská Bystrica z eurofondov obnoví deväť zastávok hromadnej dopravy
Kompletnú rekonštrukciu a modernizáciu deviatich frekventovaných zastávok hromadnej dopravy zrealizuje v budúcom roku samospráva Banskej Bystrice.
viac
13.09.2022
B. Bystrica pokračuje v rekonštrukcii a modernizácii školských zariadení
V novom školskom roku bolo do materských škôl (MŠ) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta prijatých 2246 detí. Do mestských základných škôl (ZŠ) nastúpilo 6091 slovenských žiakov a 102 ukrajinských. Informovala o tom Dominika Adamovičová, hovorkyňa banskobystrického primátora.
viac
07.07.2023
Mesto zrekonštruovalo vybrané zastávky MHD, plánuje ďalšiu modernizáciu
Mesto Košice ukončilo II. etapu projektu Modernizácie zastávok verejnej dopravy a informačných systémov. V rámci nej sa dočkalo v štyroch mestských častiach (MČ) rekonštrukcie šesť autobusových zastávok MHD.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %