Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
08.08.2020 11:00

B. Tréger sa stretol s primátorom a poslancom parlamentu Igorom Husom


Igor Hus a Branislav Tréger diskutovali o legislatíve a vývoji v samospráve.


Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger sa v priestoroch Mestského úradu v Turčianskych Tepliciach stretol s tamojším primátorom Igorom Husom, ktorý je zároveň aj poslancom Národnej rady Slovenskej republiky.


„Riešili sme najvypuklejšie problémy, ktoré sa aktuálne týkajú samosprávy,“ povedal o dôvodoch stretnutia, ktorá sa konalo v piatok 7. augusta 2020, predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger.

„Ide o výstavbu nájomných bytov a metodiku pri ich obstarávaní. Aktuálnou témou je aj problematika odpadového hospodárstva, najmä čo sa týka kuchynského a jedálenského odpadu i biologicky rozložiteľného odpadu. Venovali sme sa aj infraštruktúre, novému programovaciemu obdobiu na roky 2021 – 2027 v rámci fondov z Európskej únie,“ ozrejmil Branislav Tréger.

Na časti stretnutia bol prítomný aj Alexander Ferenčík, primátor Kremnice s ktorým sa diskusia dotýkala aktuálnych legislatívnych iniciatív.

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.12.2016
Demokraciu nemožno hodnotiť kauzami
Na demokraciu sa môžeme pozerať z hľadiska legislatívneho ukotvenia jej mechanizmov, ale aj cez vlastné sklamania, osobné očakávania a nevyužité príležitosti.
viac
01.12.2018
Staronový primátor Turčianskych Teplíc zložil svoj sľub, spolu s ním i poslanci
Na primátorskú stoličku v Turčianskych Tepliciach opäť zasadol Igor Hus (nezávislý). Staronový primátor zložil v piatok na ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva svoj sľub, ten následne zložili i mestskí poslanci.
viac
10.08.2020
Prvé stretnutie predsedu ZMOS s ministrom dopravy k výstavbe nájomných bytov
Minister dopravy a výstavby SR Andrej Doležal v piatok 7. augusta 2020 navštívil Okres Ružomberok v rámci kontrolného dňa na výstavbe úseku diaľnice D1 Ivachnová - Hubová.
viac
28.05.2021
Stretnutie ZMOS a ÚMS s prezidentkou kvôli stavebnej legislatíve
Prezidentka Zuzana Čaputová sa vo štvrtok 27. mája 2021 stretla s predstaviteľmi Zduženia miesta a obcí Slovenska (ZMOS) a Únie miest Slovenska (ÚMS) v súvislosti s pripravovanou stavebnou legislatívou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %