Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
22.05.2023 01:30

Brezno kúpi objekt starej nemocnice, plánuje v nej zariadenie sociálnych služieb


Ilustračná snímka.


Objekt starej nemocnice na Rázusovej ulici v Brezne kúpi mesto od nemocnice za 290 000 eur. Rozhodli o tom minulý týždeň poslanci mestského zastupiteľstva, ktorí jednohlasne schválili tento zámer primátora Tomáša Abela.


Mesto tam plánuje vybudovať ďalšie zariadenie sociálnych služieb, napríklad domov pre seniorov alebo denný stacionár, ktoré nutne potrebuje, aby uspokojilo dopyt obyvateľov.

Ako konštatoval Abel, budova starej nemocnice sa už roky nevyužíva a pomaly chátra. Hoci ju vlastník viackrát ponúkal na predaj cez verejno-obchodnú súťaž, nikto nemal záujem.

"S kolegami poslancami sme si urobili obhliadku stavu priestorov a rozhodli sme sa, že ju kúpime. Je to vynikajúca nehnuteľnosť práve pre nejaké sociálne zariadenie, výborná poloha a pekné prostredie s parkom. Myslím si, že sme vyrokovali priaznivú cenu," zdôraznil brezniansky primátor s tým, že do príprav nového projektu sa chcú pustiť čo najskôr.

"Dnes evidujeme skupinu asi 200 ľudí, ktorí majú záujem o podobné zariadenie, ale my im nevieme vyhovieť. Ak by malo kapacitu okolo 40 ľudí, je okamžite plné," dodal Abel.

Mesto kúpi objekt starej nemocnice z vlastných zdrojov, na vybudovanie zariadenia sociálnych služieb plánuje použiť externé zdroje, hlavne z eurofondov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.05.2021
Ľubovnianska nemocnica má nový urgent, operačné i pôrodné sály
Ľubovnianska nemocnica má za sebou rozsiahlu rekonštrukciu. V rámci projektu dobudovania jej kapacít a modernizácie infraštruktúry sa tu preinvestovalo 7 miliónov eur.
viac
23.02.2022
Stará Turá podporí terénnu opatrovateľskú službu aj s pomocou eurofondov
Na podporu terénnej opatrovateľskej služby získalo mesto Stará Turá nenávratný finančný príspevok vo výške takmer 148 000 eur. Cieľom projektu je zabezpečenie procesu prechodu z inštitucionálnej na komunitnú starostlivosť v oblasti sociálnych služieb v meste Stará Turá.
viac
25.11.2022
Z dotácie 48 000 eur od BBSK skvalitnia sociálne služby pre seniorov
Z dotácie Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) vo výške zhruba 48 000 eur zakúpilo mesto Brezno osobný automobil, altánok aj klimatizáciu do zariadenia pre seniorov.
viac
06.10.2023
Sociálne inovácie dostali zelenú v Brezne
Mesto Brezno stálo posledný rok pri vývoji aplikácie, ktorá umožní zlepšiť efektivitu, organizáciu a kvalitu poskytovanej domácej opatrovateľskej služby.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %