Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
18.05.2021 04:00

Deň otvorených búd sa uskutoční tento víkend 22. mája


Ilustračná snímka: (tasr).


Deň otvorených búd 2020, ktorý bol pôvodne plánovaný vlani 24. októbra, sa napokon uskutoční 22. mája. Informoval o tom výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.


„Už 11. ročník tohto podujatia sa nakoniec podarilo zrealizovať, aj keď s odstupom takmer siedmich mesiacov. Ide o najvýznamnejšiu aktivitu občianskeho združenia (OZ) Vínna cesta Záhorie, ktoré je členom našej organizácie a teší sa veľkej popularite nielen Skaličanov, ale aj návštevníkov regiónu zo širokého okolia,” uviedol Lidaj.

Združenie pripravilo pre záujemcov Vinohradnícku mapku. „Na nej si môžu návštevníci vytipovať trasu, ktorou sa pustia, resp. vinárov, ktorých chcú v tomto ročníku navštíviť. Na výber bude 58 vinárov a ďalších minimálne 12 poskytovateľov, ktorí sú v mapke uvedení, bude ponúkať občerstvenie,” informoval predseda OZ Vínna cesta Záhorie Ľudovít Bránecký.

Ako doplnil, vďaka dobrej pandemickej situácii sa uvoľnilo mnoho obmedzení a je uvoľnený pohyb osôb v prírode. ”Stále je však veľa povinností. Združenie preto apeluje na návštevníkov podujatia, aby dodržiavali aktuálne nariadenia z vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR,” dodal predseda združenia.

Výdajné miesta výbavy pre návštevníkov budú dve. „Okrem tradičnej Vinotéky Pri hájku bude druhým miestom na Predmestí sídlo spoločnosti Winterberg. V tomto ročníku združenie výnimočne poskytlo až štyri kupóny na nákup vín. Aby sa návštevníci netrápili s ťažkými batohmi, bude aj v tomto roku fungovať služba na zvoz vína. Zmenilo sa miesto jeho výdaja, na aktuálne sídlo nášho občianskeho združenia a tým je Vínotéka Pri hájku,” doplnil Bránecký.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.05.2021
Na Kunovskej priehrade pribudne nová športovo-zábavná atrakcia
V rekreačnej oblasti mesta Senica na Kunovskej priehrade čoskoro pribudne nová športovo-zábavná atrakcia - nízke lanové centrum s obrovským mraveniskom.
viac
02.08.2021
Na Horehroní chystajú historické preteky na cyklodrezinách a bude aj vínna cesta
Horehronie ponúka počas tohto leta viaceré atrakcie pre návštevníkov a nebude tomu inak ani v závere tohto týždňa. Už v piatok (6. 8.) o 10.00 h odštartujú v Hronci historicky prvé preteky na horehronských cyklodrezinách.
viac
25.10.2021
Na Dni otvorených búd sa zúčastnilo viac ako 1500 návštevníkov
Tradičného podujatia v meste Skalica Deň otvorených búd, ktoré sa uskutočnilo v sobotu (23. 10.) už 12. sezónu, sa zúčastnilo viac ako 1500 návštevníkov. TASR o tom informoval za organizátorov predseda Občianskeho združenia Vínna cesta Záhorie Ľudovít Bránecký.
viac
24.05.2022
V Skalici organizujú premiérový ročník podujatia Do búdy na Hurbánka
Premiérové podujatie Do búdy na Hurbánka sa uskutoční v sobotu (28. 5.) v extraviláne mesta Skalica. Informoval o tom výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %