Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
27.06.2017 05:34

Dlh župy od januára klesol o 1,3 milióna eur


Od začiatku roka 2017 dlh Bratislavského samosprávneho kraja kontinuálne klesá.


Dlh Bratislavského samosprávneho kraja od začiatku roka kontinuálne klesá. Za prvých šesť mesiacov sa znížil o 1,299 milióna eur.


„Bratislavská župa patrí medzi finančne najzdravšie samosprávy na Slovensku. Je to výsledok zodpovednej ekonomickej politiky, ktorú už roky presadzujeme. Zároveň však nezanedbávame rozvoj kraja, investujeme do modernizácie škôl, domovov sociálnych služieb, budujeme cyklotrasy a podporujeme kultúru, vzdelávanie a šport, rozvoj vidieka či turizmus. Finančné zdravie bratislavskej župy je dôkazom, že sa dá skĺbiť rozumné hospodárenie s rozvojovými projektami,“ uviedol predseda BSK Pavol Frešo.

Od začiatku roka 2017 dlh Bratislavského samosprávneho kraja kontinuálne klesá. V januári tohto roka predstavoval dlh 37,067 milióna eur. K 30. júnu dosiahne úroveň 35,768 milióna eur.

Podľa inštitútu INEKO je Bratislavská župa druhým najzdravším krajom spomedzi všetkých žúp na Slovensku. A to aj napriek tomu, že kraj má výrazne obmedzené množnosti na čerpanie eurofondov, ktoré by mohol využiť na modernizáciu. Väčšinu rozvojových projektov je preto BSK nútený financovať prevažne z vlastných zdrojov.

 

Autor: (Lucia FORMAN, hovorkyňa BSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.04.2017
Budova bývalej škôlky je nebezpečná
Zástupcovia Bratislavského samosprávneho kraja dnes na mimoriadnom brífingu reagovali na nepravdivé informácie, ktoré zazneli na tlačovej konferencii župných poslancov Rudolfa Kusého a Eduarda Demela ohľadom predaja budovy materskej školy na Znievskej ulici č. 4 v MČ Bratislava – Petržalka.
viac
18.04.2017
Župa rozdelila na dotáciách viac ako dva milióny eur
Poslanci Zastupiteľstva Bratislavského samosprávneho kraja na svojom XXV. pracovnom zasadnutí 31. marca schválili návrhy na poskytnutie dotácií pre rok 2017 z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy.
viac
10.10.2020
Župy vyzývajú vládu na ich zapojenie do plánu obnovy Slovenska
Predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Juraj Droba vyzýva vládu SR, by zapojila regióny do príprav plánu obnovy Slovenska, cez ktorý budú financované kľúčové reformy na prekonanie následkov krízy po pandémii COVID-19 z európskych peňazí.
viac
22.01.2021
Za tri roky práce už vidieť konkrétne výsledky
Nová dopravná infraštruktúra, rekonštrukcie kultúrnych pamiatok, deinštucionalizácia sociálnych služieb, zvýšenie atraktivity stredného školstva či akcent na životné prostredie. To sú hlavné oblasti, ktorým súčasné vedenie Bratislavskej župy venovalo pozornosť v tomto volebnom období.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %