Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
20.03.2020 03:00

Doplňujúce voľby starostov a poslancov sa nebudú konať 4. apríla


Ilustračná snímka: (red).


Doplňujúce voľby do orgánov samosprávy obcí sa neuskutočnia v sobotu 4. apríla. Doplňujúce voľby sa mali týkať 14 obcí v šiestich samosprávnych krajoch. Potvrdila to Lucia Kirinovičová z tlačového odboru Ministerstva vnútra (MV) SR.


„O ďalšom postupe rozhodne predseda Národnej rady SR,” povedala Kirinovičová. Ministerka vnútra Denisa Saková po stredajšom (18. 3.) rokovaní vlády informovala, že vláda odporúča parlamentu, aby doplňujúce voľby do orgánov samosprávy obcí odložil na neskorší termín. Saková to uviedla v súvislosti s opatreniami pred šírením nákazy nového koronavírusu.

Starostu si mali voliť obyvatelia Ivanky pri Dunaji v Bratislavskom kraji, Kuklova a Hrnčiaroviec nad Parnou v Trnavskom kraji. Voľba starostu sa mala uskutočniť aj v obciach Malé Borové a Abramová v Žilinskom kraji a tiež východoslovenských obciach Ondavka, Klčov, Remeniny (Prešovský kraj), Drienovec, Kaluža a Harichovce (Košický kraj).

V Ondavke si mali voliť aj poslancov obecného zastupiteľstva, taktiež aj v Abramovej, Slovenskom Pravne, Turčianskom Ďure v Žilinskom kraji a Trebušovciach v Banskobystrickom kraji.

Doplňujúce voľby sa vyhlasujú, ak sa v niektorej obci nekonali, alebo ak zanikol mandát poslanca či starostu bez náhradníka. Zákon tiež stanovuje, že voľby sa zopakujú, ak ich vyhlásil Ústavný súd SR za neplatné.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.10.2020
Doplňujúce komunálne voľby počas mimoriadnej situácie
V sobotu 3. októbra 2020 sa uskutočnia doplňujúce komunálne voľby v 48 obciach.
viac
05.10.2020
ZMOS poukazuje na zásah do originálnych kompetencií
Združenie miest a obcí Slovenska v rámci medzirezortného pripomienkového konania adresovalo rezortu vnútra zásadnú pripomienku vo vzťahu k navrhovanej zmene o zrušení oznamovacej povinnosti podnikateľských subjektov k samosprávam.
viac
29.10.2020
Aktuality z MV SR vyplývyjúce z rokovania Vlády SR
Vláda SR na svojom zasadnutí prerokovala aj dva poslanecké návrhy, ktoré predstavil minister vnútra Roman Mikulec. Prvý z nich sa týka zákona o verejných zbierkach a druhý zákona o obecnom zriadení.
viac
15.05.2021
V sobotu si v 30 obciach volia starostu či poslancov
Dnes si v 30 obciach volia starostu či poslancov. Doplňujúce voľby do orgánov samosprávy obcí sprevádzajú protiepidemické opatrenia. Volebné miestnosti sú otvorené do 22.00 h.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %