Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
20.06.2022 03:20

Dubnická radnica zrekonštruuje za 353 000 eur školské ihrisko ZŠ s MŠ P. Demitru


Základná škola s materskou školou Pavla Demitru


V Dubnici nad Váhom začali s rekonštrukciou školského ihriska Základnej školy s materskou školou Pavla Demitru. Škola je poslednou z troch dubnických škôl, na ktorej samospráva realizuje kompletnú rekonštrukciu školského športoviska.


Informovala o tom referentka dubnickej radnice pre mládež a šport Annamária Duvačová.

Celková investícia predstavuje asi 353 000 eur, rekonštrukciu by mali dokončiť do konca prázdnin. Školákov po nich privíta nielen zrekonštruované športovisko, ale aj nové hokejbalové ihrisko.

"Obnova atletickej dráhy kopíruje pôvodnú škvarovú dráhu, no bude osadená do nových obrubníkov s novými vrstvami. Obnovený ovál bude merať rovnako 326 metrov, no škvaru nahradí tartanový povrch. V areáli vytvoríme aj sekciu na skok do piesku s novou rozbehovou dráhou a na trávnatej ploche vznikne športovisko na vrh guľou," doplnila Duvačová.

ZŠ s MŠ Pavla Demitru je športovou školou, rekonštrukcia športoviska v jej areáli je preto zo všetkých troch dubnických škôl najrozsiahlejšia. Podľa slov riaditeľa Ota Baču bude ihrisko prakticky nonstop vyťažené nielen hodinami telesnej výchovy a športovou prípravou, ale aj popoludní v rámci tréningov či krúžkov.

"Do obnovy športovísk na školách sme z vlastného rozpočtu investovali viac ako 760 000 eur. Považujem za dôležité, aby škola nesúca meno jedného z popredných športovcov krajiny mala moderné a bezpečné športovisko. Po tom, ako práce ukončíme, sa presunieme do vnútroblokov na sídliská, kde si schátrané ihriská rovnako pýtajú našu pozornosť," pripomenul primátor Dubnice Peter Wolf.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.10.2016
Mesto Zvolen pripravuje polmiliónovú obnovu športového areálu pri ZŠ Hrnčiarska
Vo Zvolene sa modernizovalo počas letných prázdnin viacero škôl. Vymenili sa palubovky v niektorých telocvičniach, školy sa zateplili, dostali nové okná, opravili sa strechy.
viac
15.02.2020
Komunikáciu s radnicou má uľahčiť nové klientske centrum
Obyvateľom Dubnica nad Váhom by ešte v tomto roku malo začať slúžiť nové klientske centrum. Vzniknúť má rekonštrukciou vstupných priestorov v budove mestského úradu.
viac
28.07.2021
V Dubnici nad Váhom vznikne zberné parkovisko pre dodávky a väčšie vozidlá
Zberné parkovisko sa samospráva rozhodla situovať na parkovisko pri workoutovom ihrisku na sídlisku Pod kaštieľom. Okrem dodávok a nákladných vozidiel tu budú parkovať aj autobusy, naďalej však bude ponechaná možnosť parkovania aj pre osobné vozidlá.
viac
03.09.2022
Rekonštrukcia Námestia Matice slovenskej napreduje podľa plánu
Kontrolný deň na stavbe potvrdil priebeh prác v súlade s očakávaným harmonogramom. Komplexná obnova Námestia Matice slovenskej v Dubnici nad Váhom by nemala trvať dlhšie ako 12 mesiacov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %