Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
07.12.2020 07:50

EDUpointy aj v Trnave, Snine a Prešove


Na ilustračnej snímke mesto Trnava. Snímka zdroj: (tasr).


Nadácia Pontis v rámci programu Generácia 3.0 otvára EDUpointy po celom Slovensku v spolupráci s lokálnymi vzdelávacími organizáciami alebo samosprávami. V januári sa na zoznam miest zaradia aj Prešov, Snina a Trnava a celkový počet EDUpointov tak stúpne na 9.


Lepšie vzdelávanie dosiahneme skôr, ak sa spoja snahy aktívnych riaditeľov a učiteľov, predstaviteľov mimovládnych organizácií či samospráv, ktorí chcú priniesť do škôl moderné postupy. V aktuálnej situácii ponúkajú EDUpointy svoj program najmä online a pomáhajú učiteľom a učiteľkám napríklad aj zlepšovať dištančné vzdelávanie.

V Prešove sa o organizáciu EDUpointu postará V.I.A.C. – Inštitút pre podporu a rozvoj mládeže, ktorý dlhodobo pracuje s dospievajúcou mládežou a venujeme sa systematicky kompetenčnému rozvoju mladých ľudí.

V Snine vzdelávacie aktivity zastreší organizácia Živica a finalistka Učiteľ roka Jana Karľová. Organizácia podujatí prebehne v spolupráci s mestom Snina, ktoré v úvodnom fungovaní poskytne priestory a techniku. Vďaka tomu dokáže organizácia pokryť okresy Snina, Humenné a Medzilaborce, v ktorých neprebiehajú takmer žiadne vzdelávacie a rozvojové aktivity pre pedagógov a organizácie.

Organizátorom v Trnave bude občianske združenie Lifestarter, ktorého poslaním je pomáhať ľuďom v osobnostnom a profesijnom raste prostredníctvom motivačných seminárov, neformálneho vzdelávania, kvalitných voľnočasových aktivít a kultúrno-umeleckých podujatí.

Viac informácií sa dočítate TU

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.09.2020
Hľadajú sa partnerské organizácie a samosprávy pre EDUpointy
Nadácia Pontis hľadá externých spolupracovníkov – mimovládne neziskové organizácie, šikovných a tvorivých ľudí, zriaďovateľov škôl - na organizáciu EDUpointu z Trnavského, Košického, Trenčianskeho a Prešovského kraja.
viac
12.10.2020
Výzva na modernizáciu zdravotníckej infraštruktúry
Ministerstvo zdravotníctva SR ako sprostredkovateľský orgán pre Integrovaný regionálny operačný program vyhlásilo výzvu na predkladanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok za účelom integrácie primárnej zdravotnej starostlivosti formou budovania centier integrovanej zdravotnej starostlivosti.
viac
29.10.2020
ÚVO otvoril v Trnavskom kraji svoje stále pracovisko
V poradí štvrtým regionálnym pracoviskom Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) je pobočka v Trnave.
viac
21.01.2021
Prihlasovanie do programu Generácia 3.0 pre rok 2021
Nadácia Pontis hľadá občianske organizácie a startupy, ktoré do vzdelávania prinášajú inovatívne prístupy, ako aj riešenia na zmiernenie dopadu pandémie, či riešenia na prístup k vzdelávaniu pre všetkých žiakov. Prihlasovanie je otvorené do 12. februára.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.07 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.83 %